NRK Meny
Normal

Salting stoppet Lillelvkrysset

Det har i ettermiddag vært tekniske problemer med Lilleelvkrysset i Porsgrunn. Nå er det igjen mulig å passere jernbaneovergangen.

Lilleelvkrysset i Porsgrunn
Foto: Åsmund Brøvig / NRK

Siden klokka 14 i ettermiddag har det vært tekniske problemer på planovergangen.

Fylkesvei 32 i Porsgrunn var i en periode stengt ved jernbaneovergangen ved Lilleelvkrysset. Bommen var nede og Jernbaneverket jobbet med saken.

– Bommene ville ikke opp

Ifølge forbipasserende så det ut som om toget stoppet like etter avgang, og at bommene måtte håndteres manuelt.

Markedssjef for Vestfoldbanen Pål Hansen sier bommene har gått ned som de skal, men at de har slitt med at de ikke har gått opp igjen.

– Det er ikke farlig sikkerhetsmessig verken for togpassasjerene eller veitrafikken.

Trafikkoperatør Kjersti Hovemoen ved Vegtafikksentralen i Porsgrunn bekrefter at trafikken nå går igjen gjennom Lillelvkrysset, men har ikke oversikt over hvordan trafikken ellers flyter .

– Skyldes trolig salting

Pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket sier de tekniske problemene trolig skyldes en gjenganger om vinteren.

– Trolig har det blitt saltet på jernbaneovergangen, eller for nær slik at bilene drar med seg salt over. Salt leder strøm, og systemet tror det er et tog på skinnene slik at bommene går ned.

Bakken sier det er uheldig at dete skjer midt i julestria, men lover at Jernbaneverket jobber helt til de finner og får rettet feilen.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.

  • Grenland havn utvider området

    Grenland Havn har gjort oppkjøp av Kongshavn Eiendom AS i Langesund. Dette betyr i praksis en utvidelse av Langesund Havneterminal. Kongshavn Eiendom er naboeiendommen sør for Langesund Fergeterminal, melder PD.