NRK Meny
Normal

LHL må si opp folk

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke må spare penger.

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke
Foto: NRK

Generalsekretær i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, Frode Jarhen, foreslår onsdag å legge ned regionkontorene i Skien og Hamar.

I tillegg mister 30 ansatte i hele landet etter hvert jobbene sine.

Kontorer kan bli lagt ned

LHL sliter med store økonomiske problemer, noe som bidrar til nedleggelser og nedbemanning. I dag skal sentralstyre avgjøre om kontorene skal legges ned.

Frode Jahren
Foto: LHL

- Jeg tror sannsynlighetene for nedleggelse er stor. Jeg legger dette tross alt fram for styret mitt, sier Jahren.

Til Oslo

Oppgavene som tidligere ble utført ved regionkontorene blir nå flyttet til hovedkontoret i Oslo.
- Det er et ledd i et større nedbemanningsprosjekt. Vi får ikke budsjettet for 2009 til å henge sammen, dels på grunn av et høyt kostnadsnivå og dels på grunn av inntekstsvikt, sier generalsekretæren.

30 av 107 ansatte mister trolig jobben allerede i løpet av februar, noe som utgjør en redusering på rundt 30 prosent.
- Der vi kan redusere antall stillinger er det faktisk snakk om at vi halverer bemanningen. Det er klart at det er en betydelig omveltning, sier Jahren.

Ikke overrasket

Knut Bjåland er nestleder i LHL i Telemark, og beklager kuttiltakene, men han er ikke overraska over at dette kommer nå.

- Jeg blir ikke helt overrasket at det kommer innstramnignstiltak, sier han.

 • Nei til soning i Fyresdal

  Stortingsflertallet stemte nei til å beholde den åpne fengselsavdelinga i Kleivgrend i Fyresdal. Arbeiderpartiets Lene Vågslid fikk støtte fra Senterpartiet og SV, men Høyre, Frp, Krf og Venstre sa nei til videre drift, skriver Vest-Telemark Blad.

 • Debuterer på landslaget

  15 år gamle Håkon Bråthen fra Skien debuterer på Norges U16-lag i ishockey. Landslaget skal spille mot Frankrike, Latvia og Danmark i Skien denne uka, skriver TA.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8