NRK Meny
Normal

Regnet skaper problemer i søket etter savnet

Mye nedbør gjør søket etter den savnede polakken (31) på Notodden vanskelig. Politiet ber nå om tips i saken.

OMFATTENDE SØK: Innsatsleder på Notodden, Bård Johansen, sier store styrker har søkt etter mannen både til lands og til vanns torsdag uten resultat. Video: Frode Stian Andersen.

Leteaksjon Notodden

Mannen er savnet fra en campingplass i nærheten av Notodden flyplass.

Foto: Frode Stian Andersen

Torsdag kveld søker mannskapene i området rundt brannstasjonen på Notodden. Politiet har fått informasjon om at den savnede skal ha løpt fra området rundt flystripa på Notodden og mot vannet.

Mannen ble meldt savnet i 03-tiden i natt. Han er fra Polen og kom til Norge på ferie sammen med en kamerat sist lørdag.

– Mannen kom vekk fra kameraten sin ved campingplassen under en rastepause i natt, sier operasjonsleder Gisle Småge i Telemark politidistrikt.

Mange har deltatt

Et politihelikopter ble satt inn i søket i ettermiddag. I tillegg har rundt 20 politifolk, Røde Kors og Sivilforsvaret lett etter mannen. Fem politihunder og Norske Redningshunder har også vært med.

Mannen skal være 190 cm høy og ha lyst kort hår. Han har på seg en blå T-skjorte og blå bukser.

Det har blitt søkt etter mannen i Heddøla uten resultat. Video: Frode Stian Andersen.

Massiv aksjon

Leteaksjonen har foregått både på land, og med båter og vannskutere på Heddøla.

Laster Twitter-innhold

Operasjonsleder Aadne Rølid i politiet sa til NRK torsdag ettermiddag at de da søkte i nærområdet nær Notodden flyplass og i boligområdet rundt.

Politiet jobber også taktisk, og elektronisk sporing har avdekket at det ikke har vært aktivitet på mannens mobil.

Politiet ber personer som kan ha tips i saken ringe politiet på tlf. 02800.

Leteaksjon Notodden

Det søkes etter en savnet mann (31) fra Polen i området rundt flyplassen på Notodden.

Foto: Thomas Johannessen
 • Kritisk til å dele celle

  Ingeborg Kivle i Telemark fengsels- og friomsorgsforbund er kritisk til ordninga med fleire fangar på same celle. Det er fengselsstyresmaktene som seier at enkelte må dele celle i ein periode. Kivle meiner at ei ordning svekker tryggleiken.

  Ingeborg Kivle
  Foto: Anna Lognvik / NRK
 • Trafikkulukke i Bø

  Ein person er lettare skadd etter ei utforkøyring på Folkestadvegen i Bø. Fylkesveg 152 er delvis stengd på ulukkesstaden.

 • Mykje snø – liten flaumfare

  Sjølv om det er 20 prosent meir snø enn normalt rundt Tinnsjøen og Møsvatn, er det liten fare for flaum til våren. Det seier direktør i Øst-Telemarkens Brukseierforening, Nikolai Østhus. Flaumfaren aukar dersom det kjem mykje nedbør når snøen smeltar.

 • Fem vil ha rådmann-jobb

  Sæhænd Bazmi-Rasekh (28), Arve Semb Christophersen (57) og Ragnar Sundklakk (56) er tre av søkerne til stillingen som prosjektleder i den nye fylkeskommunen, senere fylkesrådmann i Vestfold og Telemark fylkeskommune. To navn er unntatt offentlighet, melder fylkeskommunen på nettsidene sine.