NRK Meny
Normal

Avslutter leteaksjon på Gaustatoppen

Politiet avslutter mandag kveld leteaksjonen på Gaustatoppen.

Gaustatoppen

SNØRAS: Politiet har avsluttet leteaksjonen etter et snøras på Gaustatoppen. Det er ingen grunn til å tro at personer er tatt av raset. Arkivfoto.

Foto: Petter Melsom / NRK

– Vi har søkt med helikopter i flere timer, ingen personer er meldt savnet, i tillegg til at vi har gjort rede for alle personene som har vært i området i løpet av dagen. Så vi avslutter aksjonen og ingenting tyder på at det er personer som er tatt av raset, sier operasjonsleder i politiet, Vidar Aaltvedt.

Politiet fikk melding om at det hadde gått et snøras nær toppen på Gaustatoppen mandag ettermiddag, og har søkt både fra luften og med mannskaper på bakken hele mandag kveld.

Raset skjedde i et område det sjelden er folk.

Utrygt å gå i rasområdet

En annen grunn til at leteaksjonen avsluttes, er at det ikke er trygt for letemannskaper å bevege seg inn i selve rasområdet.

– En skredekspert har vært på Gaustatoppen, og gitt beskjed om at det ikke er trygt i området. Vi tar ingen sjanser, og alle mannskaper, både frivillige og andre tar Gaustabanen ned igjen fra toppen.

Aaltvedt sier det ikke er planer om å starte opp igjen leteaksjonen i morgen, når det har blitt dagslys.

– Dersom det ikke kommer nye opplysninger i saken, ser jeg ikke det som aktuelt, avslutter Aaltvedt.

Stor aksjon

Det ble satt igang er stor aksjon etter at en bussjåfør meldte fra om at et ras hadde gått. Mannskaper fra politiet og forsvaret, samt frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og lavinehunder ble med i søket.

Politiet fikk raskt oversikt over personer med tilknytning til bilene på parkeringsplassen ved Stavsro, samt med folk som hadde tatt Gaustabanen til toppen tidligere på dagen. Alle disse ble gjort rede for, og det har ikke blitt meldt om savnede personer.

Et politihelikopter bisto også i søket fra lufta, men det ble ikke observert hverken skispor eller gjenstander i området.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.