NRK Meny
Normal

Ler av alle bomregningene

Det siste året har Per Furuvald Vik har fått regninger fra hele landet. Det er bomselskaper som sender regninger etter passeringer fra steder han ikke har vært.

Bompasseringer

Regningene strømmer inn til Per Furuvald Vik fra flere bomselskap. Ingen av bildene han har fått tilsendt, viser noe klart bilde av hvem som sitter i bilen.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Vik omregistrerte bilen i desember i 2013, etter at han ble klar over at noen hadde kopiert registreringsnummeret på bilen hans. Likevel fortsetter regningene for passeringer med det gamle nummeret å strømme inn.

– Jeg er så lei av det. Det er jo bare misbruk av andres tid, sier Vik.

Slutter ikke å sende regninger

Etter at han anmeldte forholdet, fikk han høre at politiet skulle forklare situasjonen for bomselskapene. Noen selskap sluttet å sende regninger, andre bare fortsetter.

– Jeg prøver å slutte å bry meg om det. På et eller annet tidspunkt må de jo gå gjennom systemet sitt. Det er der det er noe fullstendig feil, sier Vik.

Tor Egil Syvertsen ved Grenland politistasjon sier at det ikke er uvanlig å høre om denne typen identitetstyveri.

Tor Egil Syvertsen

Politistasjonssjef ved Grenland politistasjon, Tor Egil Syvertsen sier noen utenlandske kriminelle bruker norske skilter for å skjule seg for politiet.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Utenlandske kriminelle

Han sier det er både norske og utenlandske kriminelle som stjeler skilter. Noen av tilfellene dreier seg om utenlandske vinningskriminelle som kommer inn i landet med en utenlandsk bil og kjører rundt med norske skilter.

– Da er kanskje vårt fokus mindre i forhold til nasjonaliteter som vi vet, erfaringsmessig, forbindes med mobile vinningskriminelle.

Syvertsen sier Vik har gjort det som politiet anbefaler folk å gjøre. Han sier folk må anmelde forholdet og omregistrere bilen.

– Det er han!

Han mener Vik må ta nok en henvendelse til bomselskapet som han får regninger fra, så de kan registrere at han har byttet skilt.

– Jeg kan godt ringe til dem igjen. Jeg har ringt dem og var så sinna at jeg skjelte dem ut etter noter. Sist jeg ringte, sa de "det er han", forteller Vik og ler godt.

Han vil likevel forsøke å ringe dem tilbake for å se om det lar seg gjøre å få en slutt på regningene.