NRK Meny
Normal

Lekkasje av svovelsyre i Hydroparken

Politi og brannvesen har rykket ut til Hydroparken i Notodden i Telemark hvor det er meldt om lekkasje fra en tank med svovelsyre

Laster kart, vennligst vent...

LEKKASJE: Det lekker svovelsyre fra en tank i Hydroparken på Notodden.

Like før klokken 10.30 melder politiet på Twitter at de er på stedet med brannvesen.

– Årsaken til lekkasjen er et stillas som har veltet og falt mot en ventiltapp, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Terje Pedersen til NRK.

Ifølge politiet står det et kar under tanken som fanger opp det som lekker ut. Det er ikke meldt om personskade.

– Vi jobber nå på stedet for å stoppe lekkasjen, sier operasjonslederen.

Laster Twitter-innhold

Ansatte ble evakuert

De rundt 10 ansatte som befant seg i samme bygning som tanken som lakk ble evakuert.

– Det er en 1500 liters tanke det lekker fra, og de ansatte er evakuert i trygghet. Brannvesenet har nå kontroll på stedet. All syre som har lekket ut er fanget opp i sikkerhetskar under tanken, og blir nå pumpet over i godkjente transport-tanker.

  • Laster Twitter-innhold
  • 56 unge nominerte til stipend

    56 ungdommar frå Telemark er nominerte til Drømmestipendet, som deler ut 100 stipend på 15.000 kroner til unge kulturutøvarar. I heile landet er 458 ungdommar nominerte til stipend. I siste halvdel av mars skal juryen vurdere kandidatane.

  • Vil utbetre Tinnosbanen

    Bane Nor vil utbetre Tinnosbanen til normaltrafikk innan 2024, skriv Telen. Bane Nor eig og driftar strekninga, men det er Jernbanedirektoratet som bevilgar pengane.

  • Urolege for skuterkøyring

    Politiet er urolege for fyllekøyring på snøskuter. Erfaringane deira er at alvorlege ulykker på snøskuter og alkohol ofte går hand i hand. I tillegg fryktar politiet at folk ikkje melder ifrå ved ulykker, fordi dei er redd for å bli straffa.