NRK Meny
Normal

Legger stort press på Hoksrud

Thorleif Fluer Vikre (Frp) er ikke nådig mot partikollega Bård Hoksrud i et ferskt innlegg.

Thorleif Fluer Vikre og Bård Hoksrud fra Fremskrittspartiet

Thorleif Fluer Vikre og Bård Hoksrud er partikollegaer og venner. Nå mener Vikre at Hoksrud må gi alt han har for å sikre E134 som ny hovedvei mellom øst og vest.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Gruppeleder i Telemark Frps fylkestingsgruppe er krystallklar i et nytt innlegg om den nye hovedveien mellom øst og vest i Norge.

Bård Hoksrud på E134

Bård Hoksrud mener E134 skiller seg ut som ny hovedvei. Partikollegaer mener han bærer et ekstra ansvar på skuldrene i saken.

Foto: Telemark Frp

– E134 gjør jobben for Norge. Telemark Frp mener regjeringa og samferdselsdepartementet har fått det grunnlag som er nødvendig for å peke ut E134 som en av de to øst – vest – korridorene som bør velges for Norge, sier Thorleif Fluer Vikre.

Det er opp til at Stortinget å avgjøre om det skal bli en eller to hovedveier over fjellet mellom øst og vest.

Statens vegvesens konklusjon, som kom for få dager siden, er at veimilliardene bør legges i E134 over Haukeli eller riksvei 52 over Hemsedal. Det vil gi størst nytte for trafikantene.

Les også:

– Han har et stort ansvar

Vikre er også på offensiven mot partikollega og statssekretær i samferdselsdepartementet, Bård Hoksrud.

– Bård Hoksrud! Du og samferdselsdepartementet har et stort ansvar for å lande denne saken til beste for Telemark og landet.

Han legger til at Frp i Telemark ønsker seg valg av E134 som øst-vest-korridor i forsinka julegave på nyåret.

Miljøveien E134

Slik vil det bli om E134 blir ny hovedfartsåre mellom øst og vest.

Foto: Knut Olaf Sunde/Vegforum Øst-Vest

Forstår Vikre

Bård Hoksrud sier til NRK søndag kveld at det er naturlig at partiene kjemper for hovedveien som går gjennom deres fylke.

– Hva synes du om at din egen partikollega legger såpass stort press på deg i saken?

– Dette viser at engasjementet for den nye hovedveiforbindelsen er veldig stor, og at det betyr mye for fylkene. Vi politikere på Stortinget har et stort ansvar i denne saken, sier Hoksrud.

Hoksrud har tidligere sagt til NRK at han mener E134 skiller seg ut.

– E134 har ikke bare nedslagsfelt i Bergen, men også i Rogaland. For Stavanger vil E134 være den raskeste veien til Oslo, og det gjør veien til et spennende alternativ.

Årsdøgntrafikk mellom aust og vest

Veg 

ÅDT         Prosent 


E134 Haukelifjell 
Rv 52 Hemsedal 1230 23,6
Rv 15 Strynefjell 810 15,6
Rv 7 Hardangervidda 760 14,6
E16 Filefjell 655 12,5
RV 50 Hol-Aurland 350 6,9
 

1400        27
1230        23,6
810          15,6
760          14,6
655          12,5
350           6,9

 • God vintersesong

  Norske alpinanlegg har ein svært god vintersesong. Tal frå Alpinanleggenes Landsforening viser så langt ei auke i omsettinga i Telemark på 18 prosent frå i fjor. Tidlig sesongstart i november og mykje snø er grunnen til dei gode resultata.

  Skikøyring Trysil
  Foto: Alpinanleggenes Landsforening
 • Fv. 37 blir stengt i dag

  Fylkesveg 37 Tinnsjøvegen vil bli stengt på grunn av rassikringstiltak i dag kl. 14.30. Dei skal få ned ein skavl rett sør for Presturatunnelen. Entreprenørar vil stå klare til å rydde det som kjem ned, og vegen vil bli opna att med ein gong det er rydda.

 • Vasskraft mot flaumskadar

  Regulerte vassdrag gjev mindre færre flaumskadar. Berre langs Skiensvassdraget blir samfunnet spara for 1,5 milliardar kroner fordi vatnet kan bli halde att i magasina. Det viser ein rapport som Oluf Ulseth i Energi Norge legg fram i Skien dag.

 • Cupresultat

  Hei slo ut Urædd i kvalifiseringa til NM i fotball i går kveld. I Bø vann Skarphedin heile 7–2 over Herkules frå Skien. Medan eit anna Skienslag, Tollnes, er ute av cupen etter at dei tapte mot Express frå Grimstad.