30 ansatte kan miste jobben

Bergbys legger ned restaurantene i Skien og Bamle. Det var beskjeden rundt 100 ansatte fikk i et møte med ledelsen lørdag ettermiddag.

Bergbys familierestaurant på Vallermyrene i Porsgrunn

Etter konkursen vil driften starte opp igjen på fire av restaurantene, blant dem denne på Vallermyrene i Porsgrunn.

Foto: Christina Førli Aas / NRK

Rundt 30 mennesker står i fare for å miste jobben. Daglig leder i Bergbys AS, Atle Isaksen, sier til Varden at de ser for seg en slanking av staben til rundt 70 ansatte.

– Alle de ansatte har fått beskjed om at de kan søke på jobbene på nyttt, og vi håper å kunne ansette folk fortløpende. Vi ønsker å åpne igjen veldig raskt, sier Isaksen til avisen.

Den 2. november ble fast food-kjeden slått konkurs, etter at restaurantene ikke hadde kontanter til å betale regningene. To dager senere gikk nye eiere inn, og Svai-gruppen ble den største aksjonæren. Svar-gruppen består av Atle Isaksen og Sverre Ødegård.

Fortsetter med fire restauranter

Lørdag ettermiddag ble de ansatte kalt inn til et informasjonsmøte på Heimats restaurant ved E18 i Bamble. Ifølge Varden var det en trykket stemning blant de ansatte da mpøtet var over.

I møtet fikk de ansatte beskjed om at deler av restaurant-driften starter opp igjen til uka. Ifølge Isaksen vil Bergbys fortsette driften ved fire av restaurantene.

– Vi kommer til å beholde Bergbys på Down town, Vallermyrene og på Notodden. Og med 95 prosent sikkerhet restauranten på Moheim, sier Isaksen.

Selv om to restauranter nå legges ned, ser ikke Isaksen bort fra at det kan bli flere restauranter på sikt.

De fire restaurantene som beholdes, skal etter planen åpne igjen onsdag eller torsdag.