NRK Meny
Normal

Sjokkert over maten på sydenhotell

(NRK): Lege Marianne Viola Gramme bestilte all-inclusive-hotell på Kreta, men ble skuffet over usunn mat til barna.

Gjest mener sydenhotell tilbyr usunn mat til barna.

JUNK FOOD: Marianne Viola Gramme filmet barnebuffeten på hotellet.

Gramme og sønnen (4) hadde bestilt hotellopphold med mat og drikke inkludert, ved Sunwing Makrigialos Beach.

Marianne Viola Gramme

Marianne Viola Gramme var gjest ved Sunwing Makrigialos Beach på Kreta.

Foto: Privat

Da hun kom til hotellbuffeten ble hun imidlertid både sjokkert og skuffet.

Barnas frokostbuffé bestod av formkaker med sjokolade- og vaniljesmak, kalde pannekaker, croissanter, sjokoladepålegg, sjokoladesaus, ketchup og majones.

– Det var ingen vitaminer, ingen proteiner, frukt eller grønnsaker. Det var et grått og sørgelig syn, sier Gramme.

Gramme viser til Vings nettsider der det står at kokkene tilbereder mat som får både små og store til å juble.

Kjøtt i brun saus

Gramme er kritisk til den amerikanske buffeten ved hotellet der det ble servert "tørt kjøtt i smakløs brun saus".

Foto: Marianne Viola Gramme

– Jeg synes ikke det er veldig sunt. Til lunsj og middag var det mye junk food med pommes frites, pølser, kyllingnuggets, fiskepinner og pasta. De eneste grønnsakene som var i lunsj- og middagsbuffeten, var noen agurkskiver og tomater.

– Gi meg heller fersk mat

– Frokosten ligner et dessertbord

Gramme er lege og jobber blant annet på helsestasjon der barns ernæring er tema.

Ernæringsfysiolog Monika Stang

Monika Stang har bachelor i ernæring og jobber for å fremme sunne matvaner.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Det er viktig at barna lærer å spise sunt og godt.

Legen får støtte av Monika Stang som har en bachelor i ernæring og som jobber for å fremme sunne matvaner. Stang mener frokosten ligner et dessertbord.

– Fokostbuffet til barna bør være variert med tilgang til korn og melkeprodukter, variert pålegg, frukt og grønt.

– Skal være sunne produkter

Kommunikasjonssjef i Ving Norge, Tonje Løkaas Fossum, synes det er leit at Gramme ikke er fornøyd med ferieopplevelsen.

Tonje Løkaas Fossum, Markeds- og kommunikasjonsdirektør.

Kommunikasjonsdirektør i Ving Norge, Tonje Løkaas Fossum.

Foto: Ving

– Det hun har filmet ser verken fristende eller variert ut. Det er ikke sånn buffetene på Sunwing skal være. Det skal være sunne alternativer med frukt og grønt.

Ifølge Løkaas Fossum er det minimumskrav til hva de store buffetene skal inneholde. Det skal blant annet være ost, skinke, egenprodusert granola, energibarer og produkter som er tilpasset allergikere. Det skal også være sunne matvarer på barnebuffeten.

Ving kommer imidlertid ikke til å fjerne pølser, pommes frites eller pizza fra barnebuffeten. Tilbudet styres av ønsker fra kundene.

– Så lenge det er etterspørsel etter denne type mat, skal ikke vi være noen vokter for hva folk spiser i ferien.

Gode tilbakemeldinger

Løkaas Fossum sier Ving er i tett dialog med hotellet som er et av Sunwings mest populære med over 2000 gjester i sommer. Hun sier dette er den første klagen på maten.

Gjester som har svart på spørreskjema om hotelloppholdet gir maten fire poeng av fem mulige.

Marianne Viola Gramme tror ikke det er alle som orker å gi tilbakemeldinger.

– Det er rart hvis en hel avdeling i Ving tenker at dette er bra for barnefamilier. Da har de ikke fulgt med i timen, sier Gramme.

Barnbuffet på hotell

I lunsj- og kveldsbuffeten for barn ved hotellet på Kreta serveres det blant annet pølser, pommes frites, pasta og kjøttboller.

Foto: Marianne Viola Gramme