NRK Meny
Normal

Lav kronekurs får nordmenn til å feriere hjemme

BØ I TELEMARK (NRK): Den lave kronekursen gjør at flere nordmenn holder seg i Norge i ferien i sommer. Reiselivsnæringen er optimistisk før turistsesongen kommer i gang for alvor.

Sommarland fritidspark i Bø i Telemark.

VIL FERIERE HJEMME: Den lave kronekursen gjør at nordmenn velger ferie i Norge fremfor utlandet.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Dette må reiselivet her i Norge glede seg over, og prøve å utnytte så godt de kan, sier daglig leder for turistkontoret i Bø i Telemark, Marianne Dale.

Håkon Nordby er markedsansvarlig i Visit Telemark, og han forventer en økning på 2–5 prosent i det som kalles samlede overnattingsdøgn. Han sier hans inntrykk er at det er mer aktivitet enn før, og at mye allerede er bestilt før høysesongen slår til i juli.

Under høysesongen kan det også bli utfordringer med å finne sengeplasser til alle turistene. I Midt-Telemark opplever de en voldsom pågang, særlig i Sommarland på godværsdager, og i år har man færre sengeplasser å tilby enn før.

Studentsamskipnaden har sagt opp kontrakten med Bø sommermotell, som har drevet sommerutleie av studentboligene i Bø tidligere.

– I år vil det være Studentsamskipnaden selv som leier ut rom. Det vil ikke bli samme type standard på langt nær som vi er vant til å kunne tilby, sier Dale.

Les også:

Mer populært

Samtidig som det blir færre sengeplasser, utvider flere av campingplassene i området, både med hytter, men også arealer til bobiler og telt, noe som er mer populært enn før.

– Jeg snakket nylig med en av dem som driver med camping i området, og sist helg hadde hun hatt 30 telt på området. På den måten ble det mindre bruk av telefoner og iPader, og mer aktivitet ute.

Betyr det at det fortsatt er god plass til turister i Midt-Telemark i sommer?

– Absolutt. Her skal vi ta imot hver gjest, og vi ønsker alle hjertelig velkommen til Midt-Telemark i sommer, sier Dale.

 • Se fredagens sending fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells fredag 19. januar 2018, klokken 18.55.
 • Ett skritt nærmere datasenter

  Rådmann Ole Magnus Stensrud i Skien har godkjent arbeidet med reguleringsplan for et nytt datasenter nord for Skien. Nå sendes det videre til Teknisk Hovedutvalg, som vil behandle det i sitt første møte 30. januar.

 • To personar til helsesjekk

  To personar er sendt til helsesjekk etter ein kollisjon i Gransherad i ettermiddag. Det var ein buss og ein personbil som kolliderte på fylkesveg 37. Ifylgje politiet skjedde kollisjonen då personbilen braut vikeplikta.

 • OBS-varsel om nytt snøkaos lørdag

  Meteorologen kommer med OBS-varsel og melder om mer snø i Telemark i morgen, lørdag. Det kan by på utfordringer for trafikantene. Skagerak Energi har ekstra mannskaper i beredskap dersom snøen skulle føre til problemer for strømnettet.

  Laster Twitter-innhold