NRK Meny
Normal

Lav kronekurs får nordmenn til å feriere hjemme

BØ I TELEMARK (NRK): Den lave kronekursen gjør at flere nordmenn holder seg i Norge i ferien i sommer. Reiselivsnæringen er optimistisk før turistsesongen kommer i gang for alvor.

Sommarland fritidspark i Bø i Telemark.

VIL FERIERE HJEMME: Den lave kronekursen gjør at nordmenn velger ferie i Norge fremfor utlandet.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

– Dette må reiselivet her i Norge glede seg over, og prøve å utnytte så godt de kan, sier daglig leder for turistkontoret i Bø i Telemark, Marianne Dale.

Håkon Nordby er markedsansvarlig i Visit Telemark, og han forventer en økning på 2–5 prosent i det som kalles samlede overnattingsdøgn. Han sier hans inntrykk er at det er mer aktivitet enn før, og at mye allerede er bestilt før høysesongen slår til i juli.

Under høysesongen kan det også bli utfordringer med å finne sengeplasser til alle turistene. I Midt-Telemark opplever de en voldsom pågang, særlig i Sommarland på godværsdager, og i år har man færre sengeplasser å tilby enn før.

Studentsamskipnaden har sagt opp kontrakten med Bø sommermotell, som har drevet sommerutleie av studentboligene i Bø tidligere.

– I år vil det være Studentsamskipnaden selv som leier ut rom. Det vil ikke bli samme type standard på langt nær som vi er vant til å kunne tilby, sier Dale.

Les også:

Mer populært

Samtidig som det blir færre sengeplasser, utvider flere av campingplassene i området, både med hytter, men også arealer til bobiler og telt, noe som er mer populært enn før.

– Jeg snakket nylig med en av dem som driver med camping i området, og sist helg hadde hun hatt 30 telt på området. På den måten ble det mindre bruk av telefoner og iPader, og mer aktivitet ute.

Betyr det at det fortsatt er god plass til turister i Midt-Telemark i sommer?

– Absolutt. Her skal vi ta imot hver gjest, og vi ønsker alle hjertelig velkommen til Midt-Telemark i sommer, sier Dale.

 • Åpner FV651

  Klokken 10.00 i dag åpnes Fylkesveg 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien over fjellet mellom Tinn og Hjartdal er åpen i påska fra fredag 23. mars kl. 10 til tirsdag 3. april. Vegen vil være nattestengt alle dager. Etter påske dvs. 3. april stenger veien igjen, slik at den tørker opp før ordinær åpning.

 • Ikke Porsgrunns ansvar

  Ordfører i Porsgrun, Robin Kåss, sier til NRK at han tar avstand fra Bakkens påstander, og påpeker at kommunen i utgangspunktet ville ha veien et annet sted, og at Porsgrunn ikke er involvert i Statens vegvesens tomtekjøp.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Porsgrunn må betale

  Tomas Bakken fra Bypartiet i Skien reagerer kraftig på at Porsgrunn kommunes eget parkeringsselskap krever erstatning for utbyggingen av Lilleelvkrysset. Bakken sier til Varden at dette er Porsgrunns eget rot, og at Porsgrunn derfor bør ta regninga.

  Tomas Bakken, leder Bypartiet
  Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK