NRK Meny
Normal

Lastebileiere reagerer på stans

Distrikssjef Olav Vefald i Telemark Lastebileierforening reagerer sterkt på at utvidelsen av tunnelene over Haukeli blir utsatt grunnet pengemangel.

Statens vegvesen utsetter utvidelsen av tunnelene på E134 over Haukeli grunnet pengemangel.

Distrikssjef Olav Vefald i Telemark Lastebilforening reagerer sterkt og mener dette er et klart løftebrudd. Han krever at penger til rådlighet slik at utvidelsene av tunnelene til 4,2 meter blir gjennomført.

- Det kan ikke aksepteres, og man må finne løsninger på kortere sikt. Om det er blitt dyrere enn beregnet, så får man gjøre alle anstrengelser som er for å skaffe penger til veie.

Vefald sier det har vært en forutsetning siden foreningen startet kampen for et år siden. Han sier at hans medlemmer ikke får kjørt med det som er lovlig de fleste andre tunneler. Det vil også økonomiske konsekvenser for medlemmene.

- Nå vil vi henstille til, vi vil kreve, at myndighetene stiller penger til rådhet slik at de utvidelsesplanene som var, blir gjennomført.

 • Flotte vinterforhold i fjellet

  Alle som har reist på vinterferie på fjellet kan glede seg over gode, stabile vinterforhold resten av uka. Statsmeteorolog Gunnar Livik sier det blir oppholdsvær og fine, stabile minusgrader. Det blir kaldt, men ingen sprengkulde. Og lite vind.

  Drømmestart på vinterferien
  Foto: Siv Kristin Sællmann
 • Mann pågrepet etter vold i Bø

  En mann i 20-årene bosatt i Bø er pågrepet og siktet etter at en mann ble slått med balltre i Bø sentrum natt til onsdag. Mannen vil trolig bli avhørt i løpet av dagen, skriver Varden. Det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet bak balltre-slaget.

 • Utforkjøring på fylkesvei 360

  En bil har kjørt utfor veien på fylkesvei 360 ved Sanden i Sauherad. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende er kjørt til legekontoret på Gvarv. Trafikken dirigeres på stedet.

 • Fleire innbrot i Porsgrunn

  Politiet melder om fleire innbrot i Porsgrunn. To dyre terrengsyklar er stolne frå ein bod, og ein bil er forsøkt stolen på Heistad.