NRK Meny
Normal

Har fått for mye i lønn

Lærere på Notodden har de siste årene fått for mye i lønn. Nå vil kommunen at lærerne betaler tilbake pengene.

Notodden kommune

Lærer på Notodden har fått for mye penger utbetalt i lønn fra kommunen.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Lærere i Notodden har fra 2012 til 2014 fått for mye lønn utbetalt.Det var Utdanningsforbundet som oppdaget feilen og varslet kommunen.

Notodden kommune mener lærerene selv har ansvaret for overbetalingen, og ønsker nå at de betaler tilbake pengene.

– Alle er pliktige til å sjekke at de får den lønna de skal ha. Hadde de fått for lite, ville vi utbetalt det som manglet, men når de har fått for mye bør de betale det tilbake, sier rådmann på Notodden, Tom Hjort.

Handlet i god tro

Morten Kleiv i Utdanningsforbundet, sier at lønnsmotagerne har handlet i god tro, og at ansvaret ligger hos kommunen. Han mener det er feil å tilbakebetale pengene.

Morten Kleiv

Morten Kleiv i Utdanningsforbundet i Telemark mener kommunen har gjort en feil, og at lærerne ikke skal betale tilbake pengene.

Foto: Utdanningsforbundet i Telemark

– Det er først og fremst fordi lærerne har mottatt for høy lønn i lang tid, og lærerne har ikke hatt grunn til å tro at noe har vært feil.

Han mener også at det ikke er lærernes ansvar at korrekt lønn blir utbetalt.

– Det er kommunen sitt ansvar, og det er kommunen som har gjort en feil her, sier Kleiv.

Utdanningsforbundet har nå sendt saken til Sivilombudsmannen, for å se om man kan komme til en enighet.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.

 • Anmelder skogeiere

  Organisasjonen Dyrenes Røst anmelder Cappelen og Løvenskiold-Fossum for brudd på dyrevelferdsloven. Skogeierne har satt ut tamme ender for at turister kan jakte. Jenny Rolness i Dyrenes Røst viser til at dyreeier ikke kan sette ut andunger, gjøre dem avhengige av foring, for så å ta fra dem maten.

 • Begge klubber kan straffes

  Både Fredrikstad FK og Notodden FK kan få straff av fotballforbundet. Direktør Nils Fisketjønn, sier de har skrevet til begge klubbene og bedt om en forklaring. Notodden mener det er urettferdig om de skal straffes for at fredrikstadsupportere skapte kaos.

 • Stopper på alle togstopp

  Tog på Sørlandsbanen skal fremdeles stoppe i Bø, Nordagutu, Lunde, Drangedal og Neslandsvatn også etter 2020. Det sier Frps Bård Hoksrud. Det var i forbindelse med at Sørlandsbanen skal konkurranseutsettes at spørsmålet om at toget skal ha færre stopp kom opp.

  Fotokonkurranse "Bevegelse" DEL 9
  Foto: Øistein Eriksen