NRK Meny
Normal

Lærer ordføreren å synge

PORSGRUNN (NRK): Tribunekongen Rune Eikeland har tatt oppgaven med å lære politikerne i Porsgrunn å synge. Et raskt kurs skal sette politikerne, med ordfører Robin Kåss i spissen, i stand før Urædds første hjemmekamp i Toppserien.

Rune og Robin på tribunen

Rune Tribune Eikeland lærer ordfører Robin Kåss, Anders Rambekk (KrF), Anne Karin Hansen (Høyre), og Åge Frisak (V) å synge. Politikerne trenger sangtrening før Urædds først hjemmekamp i toppserien.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det er viktig å slippe seg løs, og gjerne brøle skikkelig til. Det er viktig med engasjement, sier Rune Eikeland.

Han er Norges mest kjente supporter, med massevis av erfaring fra OL, og VM. Han har vært på over 40 verdensmesterskap rundt i hele verden. Nå er han fokusert på sin egen lokale klubb, Urædd. Porsgrunnslaget spiller for første gang i historien i Toppserien.

– At vi skal få oppleve Toppseriefotball her på Kjølnes er utrolig morsomt. Det er rett og slett virkelig stort, og da er det viktig at folk kommer og støtter laget, sier Eikeland.

– Vi er klare, og skal bidra så godt vi kan. Men vi har nok litt å lære, sier ordfører i Porsgrunn Robin Kåss.

Rune Eikeland vil lære politikerne i Porsgrunn å synge før Urædd spiller sin første hjemmekamp i Toppserien.

Supporterkurs

Sammen med flere politikerkolleger har han møtt opp på Urædds hjemmebane for å lære å bli supporter. Det er knapt med tid. I morgen spilles historiens første Toppseriekamp på Kjølnes.

– Jeg måtte jo bare takke ja, når jeg fikk mulighet til å lære av den aller beste. Det finnes ingen i verden som kan dette bedre enn Rune fra Porsgrunn, sier Robin Kåss og peker mot den store vikingen i norsk landslagstrøye.

Les også:

Rune Eikeland skal selvsagt på kamp lørdag. Det skal også flere av politikerne som har møtt frem på kurset.

– Jeg kan dessverre ikke komme på den første hjemmekampen. Men heldigvis kommer det mange flere kamper fremover. Jeg skal bruke det jeg har lært, og bidra etter beste evne fremover.

Urædd får besøk av Trondheims-Ørn til Toppseriekamp lørdag klokka 13.00.