NRK Meny
Normal

La bilen stå – nå kommer snøen

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel i åtte fylker om lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snø.

Snøkaos på E18 i Telemark.

TRAFIKK-KAOS: Meteorologisk institutt melder at det kan komme opptil 20 millimeter med snø enkelte steder i landet.

Foto: Nina Eriksen / NRK

Vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss sier det kan komme opptil 20 millimeter nedbør i form av sludd og snø i åtte fylker på sør og østlandet.

– Det kan komme mye sludd og snø i Agder-fylkene, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo, Akershus og Østfold, sier meteorologen.

Han tror det blir kaos hvis snøen kommer ned samtidig som rushtrafikken i morgentimene.

– Det kan bli rimelig kaotisk flere steder hvis lavtrykket kommer inn tidlig på morgenen.

Laster Twitter-innhold

La bilen stå

Han oppfordrer folk som har byttet til sommerdekk om å la bilen stå, eller bytte tilbake til vinterdekk.

– Hvis du skal på jobb i morgen bør du la bilen stå, eller så må du bytte tilbake til vinterdekk igjen, for det kan bli vanskelige kjøreforhold helt frem til tirsdagen, sier Gislefoss.

Hvor lenge blir snøen liggende?

– Vanligvis på denne tiden av året, så blir ikke snøen liggende så lenge. Jeg tror den vil kunne forsvinne utover tirsdagen, men det kan jeg ikke si helt sikkert.

Gislefoss sier det vil variere fra sted til sted hvor det kommer mye snø, på Østlandet kan man forvente at nedbøren vil komme ned som sludd og snø de fleste steder. Men i Agder kan mye av nedbøren komme som regn under 300 meters høyde.

Meteorologen sier det vil være mest intenst med snø på formiddagen, og at det vil komme mindre nedbør utover dagen.

– Det vil nok komme aller mest nedbør på formiddagen. Så vil det avta noe utover ettermiddagen, sier han.

 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.

 • Vold mot dørvakt

  En mann ble satt i arresten etter at han var voldelig mot en dørvakt ved et utested i Bø i natt. Mannen ville heller ikke si hva han het, og blir anmeldt for begge forholdene.