NRK Meny
Normal

La bilen stå – nå kommer snøen

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel i åtte fylker om lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snø.

Snøkaos på E18 i Telemark.

TRAFIKK-KAOS: Meteorologisk institutt melder at det kan komme opptil 20 millimeter med snø enkelte steder i landet.

Foto: Nina Eriksen / NRK

Vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss sier det kan komme opptil 20 millimeter nedbør i form av sludd og snø i åtte fylker på sør og østlandet.

– Det kan komme mye sludd og snø i Agder-fylkene, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo, Akershus og Østfold, sier meteorologen.

Han tror det blir kaos hvis snøen kommer ned samtidig som rushtrafikken i morgentimene.

– Det kan bli rimelig kaotisk flere steder hvis lavtrykket kommer inn tidlig på morgenen.

Laster Twitter-innhold

La bilen stå

Han oppfordrer folk som har byttet til sommerdekk om å la bilen stå, eller bytte tilbake til vinterdekk.

– Hvis du skal på jobb i morgen bør du la bilen stå, eller så må du bytte tilbake til vinterdekk igjen, for det kan bli vanskelige kjøreforhold helt frem til tirsdagen, sier Gislefoss.

Hvor lenge blir snøen liggende?

– Vanligvis på denne tiden av året, så blir ikke snøen liggende så lenge. Jeg tror den vil kunne forsvinne utover tirsdagen, men det kan jeg ikke si helt sikkert.

Gislefoss sier det vil variere fra sted til sted hvor det kommer mye snø, på Østlandet kan man forvente at nedbøren vil komme ned som sludd og snø de fleste steder. Men i Agder kan mye av nedbøren komme som regn under 300 meters høyde.

Meteorologen sier det vil være mest intenst med snø på formiddagen, og at det vil komme mindre nedbør utover dagen.

– Det vil nok komme aller mest nedbør på formiddagen. Så vil det avta noe utover ettermiddagen, sier han.

 • Kvinne til sjukehus etter kollisjon

  Ei kvinne er køyrt til sjukehus etter ein kollisjon mellom to personbilar ved Skjelsvik i Porsgrunn. Det var to personar i bilane. Ei kvinne frå Skien skal ha brote vikeplikta, og er også mistenkt for å køyre utan førarkort i påverka tilstand.

 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.