NRK Meny
Normal

Kysthotellene mot lysere tider

KRAGERØ/LANGESUND (NRK): Det går bedre for kysthotellene i Telemark, og på hotellet Petter Stordalen sa det var umulig å drive lønnsomt, råder nå optimismen, selv tidlig i sommersesongen.

Quality Spa & Resort Kragerø

GÅR BEDRE: Kragerø resort er ett av hotellene der driverne nå ser lyst på fremtiden.

Foto: Haakon Wærstad / NRK

Kragerø resort hadde vanskelige år etter oppstarten i 2007, med røde tall og konkurs. I 2012 sa hotellkongen Petter Stordalen at hotellet er umulig å drive lønnsomt, men salgs- og markedssjef Håvard Kleven er derimot optimistisk for fremtiden.

– Totalt sett så langt i år er vi fornøyd. Det er nå sommeren starter for fullt og da har vi i snitt rundt tusen mennesker her, sier Kleven.

– Hotellet har vært i trøbbel før, hva gjør dere annerledes i år?

– Per dags dato er vi Europas største hotell på Facebook, og så er vi ute stort sett hver dag for å bygge nettverk. Blant annet sponser vi tre forskjellige tippeligaklubber, så vi er aktive med markedsføring, sier han.

– Formidabel utvikling

Jørre Kjemperud er en av eierne av hotellet, og han forteller at også økonomien er på bedringens vei.

Caroline Laurhammer, hotelldirektør

Hotelldirektør Caroline Laurhammer ved Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund er optimistisk med tanke på sommersesongen.

Foto: Christina Støp / NRK

– Vi har jobbet mot å komme i balanse i år, men med et lite avvik tidligere i år er det ikke sikkert vi greier det, men vi er veldig nær. Det betyr at vi har hatt en formidabel utvikling siden vi overtok hotellet i 2012, sier Kjemperud.

Sommer-optimisme i Langesund

I Langesund er Quality Hotel & Resort Skjærgården nyrenovert og oppgradert.

Vinteren har ikke vært så god som ønsket. De merker at det kommer færre forretningsreisende etter oljekrisa, men det er lys i enden av tunnelen.

– Det går kjempebra nå, og vi er veldig optimistiske for sommeren. Vi har ny terrasse og brygge med bademuligheter slik at vi kan ta imot gjester når det er fint vær også. Antallet kurs og konferansegjester har dessuten økt etter oppussinga, sier hotelldirektør Caroline Laurhammer.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.

  • Grenland havn utvider området

    Grenland Havn har gjort oppkjøp av Kongshavn Eiendom AS i Langesund. Dette betyr i praksis en utvidelse av Langesund Havneterminal. Kongshavn Eiendom er naboeiendommen sør for Langesund Fergeterminal, melder PD.