NRK Meny
Normal

Kviteseid-ordføreren: – Ikke vits å sitte som en syvende far i huset

Torstein Tveito velger å trekke seg som ordfører i Kviteseid etter tolv år bak roret. Utfordringer med å få folk til å stille på valglista er mye av grunnen.

Torstein Tveito

Senterparti-ordfører Torstein Tveito stiller ikke til gjenvalg.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Ifølge Tveito har han gitt beskjed til Kviteseid Senterparti om at han ikke ønsker å stille til gjenvalg etter høstens kommunevalg.

– Det er litt for liten interesse til å stille på liste i Kviteseid om dagen, så jeg føler at det er sunt at de som eventuelt skal være med i Kviteseid Senterparti videre, ser et nytt fjes på toppen, sier Tveito til NRK.

– Hvorfor tror du andre toppkandidater kan skape større interesse for å stille på valglista enn deg?

– Det vet jeg ikke, men det er ikke vits å sitte som en «syvende far i huset» og tro at man skal få til noe hvis ingen vil være med.

Han legger også til at han har planer om å bruke tiden sin på andre prosjekter enn politikk.

– Jeg driver med firmautvikling på si, som jeg håper å kunne bruke litt mer tid på, forteller Tveito.

Torstein Tveito har sittet som ordfører i Kviteseid siden valget i 2003. Han er i dag Senterpartiets eneste ordfører i Telemark.

Les også: Seier truleg ja til ny periode

Les også: Nye kommuner i Telemark: Vest-Telemark

 • Satt fast i heis

  Skien brannvesen rykket søndag kveld ut til Håvundveien for å bistå personer som satt fast i en heis.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no