NRK Meny
Normal

Kvinne ringte politiet 50 ganger - ba om øl og skyss

Politiet beslagla kvinnens mobiltelefon, men det hindret henne ikke.

Kvinnen, som var på byen i Porsgrunn, ringte 112 første gang i 21-tida lørdag kveld. Deretter fortsatte og fortsatte hun, på tross av at politiet gjentatte ganger bad henne om å slutte.

– Til sammen ringte kvinnen rundt 50 ganger mellom klokka 21 og 23.15. Hun hadde definitivt ikke behov for hjelp, så det var veldig forstyrrende, forteller Aadne Røilid, operasjonsleder i politiet i Telemark, søndag formiddag.

– Dette er fyllerør, men det går ikke an å oppføre seg slik når man har drukket. Det er helt utilbørlig å hindre en offentlig etat i å gjøre jobben sin på denne måten. Oppringingene kunne hindret oss i å rykke ut på hendelser, og i verste fall utgjort en fare, fortsetter Røilid.

Han legger til at kvinnen, som er i 30-årene, ringte i et tidsrom da mange har behov for hjelp fra politiet.

Ville ha øl og skyss

Kvinnen hadde stort sett ett budskap:

– Hun ville ha øl og skyss hjem. Vi hørte en mannsstemme i bakgrunn flere ganger, og begge fremsto som berusede, forteller Røilid.

Fordi kvinnen nektet å etterkomme politiets beskjeder om å slutte å ringe sendte politiet til slutt ut en patrulje.

– De fant kvinnen og beslagla telefonen hennes. Kort tid etter hadde hun imidlertid funnet seg en annen mobiltelefon og fortsatte å ringe.

Kvinnen er en kjenning av politiet.

Pågrep kvinnen

Klokka 23.18 var det slutt på politiets tålmodighet – da pågrep de kvinnen og satte henne i drukkenskapsarresten.

– Vi så det som eneste løsning på oppringingene. Hun motsatte seg ikke å bli pågrepet, forteller Røilid.

Kvinnen sitter fortsatt i arresten, og er fremdeles uten mobiltelefonen sin.

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.

 • En halv million står ubrukt

  Store summer blir stående ubrukte i fond hvert år, fordi for få personer søker på ulike legat og stipend. Til sammen står rundt en halv million kroner ubrukt de siste åra i utdanningslegatet og det sosiale legatet i Skien.

 • Prisaøkning i bomringen

  Bypakke Grenland bør øke bomtakstene for personbiler uten brikke. Det foreslår fylkesrådmannen. Fylkesrådmannen foreslår en prisøkning på 10 prosent.
  Samtidig foreslår hun en liten prisnedgang for personbiler med brikke,

 • Yara klager på gebyr

  Yara Porsgrunn mener de har fått for stor regning av kommunen. I forbindelse med utbedring av kaianlegget ved Herøya Industripark har Yara fått et gebyr på 40 000 kroner. Yara mener at gebyret skal nedjusteres til 9000 kroner.