Politiet frykter at kvinne og baby er ført ut av landet

En kvinne ba om hjelp av politiet - så ble samtalen brutt. Politiet frykter at kvinnen og barnet er ført ut av landet.

Ved ti-tiden søndag formiddag mottok politiet en nødmelding fra en adresse i Bø i Telemark. Vitner meldte like etter om en bil som kjørte raskt bort fra stedet, med en mann, kvinne og et mindreårig barn i bilen.

Vitnene mente det kunne virke som om kvinnen forsøkte å komme i kontakt med forbipasserende.

Søker i flere fylker

Politiet skriver i en pressemelding søndag kveld at de ikke vet hva som har skjedd, men at de er bekymret for at kvinnen og barnet kan være tatt med mot sin vilje. Politiet har gjennom dagen forsøkt på ulike måter å komme i kontakt med de involverte, og har også søkt i flere områder og på en rekke ulike adresser flere steder i Telemark og Buskerud.

– Vi ser på dette som en kriminalsak. Etter samtalen vi hadde med kvinnen så tror vi at hun ikke ble med i denne bilen frivillig. Flere etterforskere er derfor satt inn på saken, sier politiadvokat i Telemark politidistrikt, Jon Borgen til NRK.

Politiet i Teleamark leter også med helikopter etter kvinnen og barnet.

Politiet har varslet andre politidistrikter, og har også varslet grenseovergangene, samt politi og tollvesen i Sverige og Danmark.

– Vi frykter at bilen med de tre kan være på vei over grensen, derfor har vi varslet grenseovergangene, sier Borgen.

- Hva sa kvinnen da hun ringte?

– Det kan jeg ikke si noe om, bortsett fra at hun ba politiet om hjelp, sier Borgen.

Politiet har fått inn tips fra personer som tror de har sett den aktuelle bilen fra flere steder i landet.

Tidligere par

De involverte personene er et tidligere par og deres felles barn. Mannen er 45 år og svensk statsborger, bosatt i Bø i Telemark. Kvinnen (22 år) og barnet (11 mnd) er russiske statsborgere, og bosatt i Drammen.

Politiet ber om at mannen tar kontakt med politiet, og de ønsker informasjon om KT-registrert gråsvart Citroen C5 stasjonsvogn 2003-modell.

– Vi har ingen sikre observasjoner etter at et vitne meldte om at denne bilen med de tre kjørte raskt fra stedet i Bø, sier politiadvokat i Telemark politidistrikt, Jon Borgen til NRK.

Politiet i Telemark vil gjerne ha tips i saken på telefonnummer, 35 90 64 00.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.