NRK Meny
Normal

Kvinne hentet opp av elva

PORSGRUNN (NRK): En kvinne ble i ettermiddag tatt opp av vannet ved Jimmys restaurant i Porsgrunn. Hun var ved bevissthet og fikk behandling av helsepersonell på stedet.

Porsgrunnelva

ULYKKE: Kvinnen ble funnet i elva nedenfor Jimmys restaurant i Porsgrunn fredag ettermiddag.

Foto: Martin Torstveit / NRK

Like før klokken 14 fredag ettermiddag meldte politiet i Telemark på Twitter at de hadde fått inn melding om at en person var sett i elva i Porsgrunn.

Laster Twitter-innhold

Svømte mot brua

– Vi fikk inn flere uavhengige meldinger på nødtelefonen om en person som ble sett i elva utenfor Jimmys, og at den personen svømte i retning brua, sier operasjonsleder Lene Nordbø hos politiet i Telemark.

Brannvesen og ambulansepersonell rykket ut til stedet.

– Patruljene var raskt på stedet. Vi fikk tak i en båt som vi fikk skyss med ut til personen, og vi fikk dratt personen opp i båten, sier Nordbø.

Var nedkjølt

Kvinnen som ble reddet er i slutten av 40-årene og fra Porsgrunn. Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd med kvinnen i forkant av redningsoppdraget.

– Dama ble tatt hånd om av helsepersonell. Hun var bevisst, men nedkjølt, avslutter operasjonslederen.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen ble funnet i vannet i Porsgrunn sentrum tidlig fredag ettermiddag.

 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålere av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.

 • En halv million står ubrukt

  Store summer blir stående ubrukte i fond hvert år, fordi for få personer søker på ulike legat og stipend. Til sammen står rundt en halv million kroner ubrukt de siste åra i utdanningslegatet og det sosiale legatet i Skien.

 • Prisaøkning i bomringen

  Bypakke Grenland bør øke bomtakstene for personbiler uten brikke. Det foreslår fylkesrådmannen. Fylkesrådmannen foreslår en prisøkning på 10 prosent.
  Samtidig foreslår hun en liten prisnedgang for personbiler med brikke,