NRK Meny
Normal

Kvinne hentet opp av elva

PORSGRUNN (NRK): En kvinne ble i ettermiddag tatt opp av vannet ved Jimmys restaurant i Porsgrunn. Hun var ved bevissthet og fikk behandling av helsepersonell på stedet.

Porsgrunnelva

ULYKKE: Kvinnen ble funnet i elva nedenfor Jimmys restaurant i Porsgrunn fredag ettermiddag.

Foto: Martin Torstveit / NRK

Like før klokken 14 fredag ettermiddag meldte politiet i Telemark på Twitter at de hadde fått inn melding om at en person var sett i elva i Porsgrunn.

Laster Twitter-innhold

Svømte mot brua

– Vi fikk inn flere uavhengige meldinger på nødtelefonen om en person som ble sett i elva utenfor Jimmys, og at den personen svømte i retning brua, sier operasjonsleder Lene Nordbø hos politiet i Telemark.

Brannvesen og ambulansepersonell rykket ut til stedet.

– Patruljene var raskt på stedet. Vi fikk tak i en båt som vi fikk skyss med ut til personen, og vi fikk dratt personen opp i båten, sier Nordbø.

Var nedkjølt

Kvinnen som ble reddet er i slutten av 40-årene og fra Porsgrunn. Politiet vet foreløpig ikke hva som har skjedd med kvinnen i forkant av redningsoppdraget.

– Dama ble tatt hånd om av helsepersonell. Hun var bevisst, men nedkjølt, avslutter operasjonslederen.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen ble funnet i vannet i Porsgrunn sentrum tidlig fredag ettermiddag.

 • Tiltalt for knivstikking

  En 28-åring tiltalt for å ha gått løs på en 31 år gammel mann med kniv og hammer i Brevik. Hendelsen skjedde natt til 7. august. Den 31 år gamle mannen fikk alvorlige skader og ble fraktet til Oslo universitetssykehus, det melder TA.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.