NRK Meny
Normal

Kvinne (78) ranet av mann med ljå

En eldre kvinne ble ranet i sitt hjem i Porsgrunn i Telemark av en mann med ljå lørdag kveld. Mannen er fremdeles på frifot.

Søndag morgen leter Telemarkspolitiet fortsatt etter mannen som ranet en eldre kvinne med hjå i Porsgrunn lørdag kveld.

Det var lørdag kveld at en mann hadde kommet seg inn i huset til kvinnen og truet henne til å gi fra seg penger.

– Gjerningsmannen har brukt en ljå til å true damen med. Flere bevæpnede politipatruljer ble sendt til stedet, men gjerningsmannen hadde da forlatt stedet, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt Vidar Aaltvedt.

Kvinnen er uskadd

Politiet har funnet ljåen som gjerningsmannen brukte.

– Ljåen er funnet og denne slo gjerningsmannen i sofaen inne hos den eldre damen slik at denne spjeret.

Kvinnen kom fra hendelsen uten fysiske skader.

– Hun har vært innom legevakten og tas nå hånd om av familie. Hun er ikke skadet, men hun ble nok veldig skremt, sier operasjonsleder Arne Tollehaugen søndag morgen.

Ingen pågrepet

Politiet har foreløpig ikke andre beskrivelser av gjerningsmannen enn at han snakket gebrokkent norsk. Politifolk og hunder lette lørdag kveld etter gjerningsmannen, og søndag morgen er han fortsatt på frifot.

– Vi leter fortsatt, og vi har også en person på blokka som vi mener står bak dette, men ingen er foreløpig pågrepet, sier Tollehaugen.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK