NRK Meny
Normal

Kvalt og dumpet

Aktor i ankesaken til Gamal Hosein, Paal Christian Aarthun startet sin prosedyre i dag. Han mener Gry Hosein ble drept ved kvelning og dumpet i elva.

Etter seks uker i rettssalen er det nå klart for prosedyrene i ankesaken til Gamal Hosein.

Hosein ble i fjor dømt til 10 års fengsel for å ha drept sin kone Gry.

Aktor Paal Christian Aarthun sa i innledningen av sin prosedyre at Gry Hosein ble drept ved kvelning og dumpet i elva.

I følge aktor Aarthun tyder blåmerker og blødninger på Gry Hosein på at hun hadde vært utsatt for stump vold og kvelning.

Gry Hosein ble funnet i Porsgrunn og det mener aktoratet tyder på at liket ble dumpet i elva et stykke unna bryggene i Skien.

Vanskelig ekteskap

Aktor mente også at Hosein hadde full anledning til å begå drapet og skjule liket.

Han sa i retten at vitneforklaringene i retten har vist at ekteskapet mellom Gamal og Gry Hosein var på sammenbruddets rand. I tillegg konkluderte aktor med at det var helt åpenbart at Gry hadde et forhold til mannens nevø i Israel, og at Gamal Hosein kjente til dette.

Kulturforskjeller

Aktor Paal Christian Aarthun, brukte lang tid på familieforholdene i retten i dag.

- Vi kan tenke oss hvilken skandale dette ville blitt her i Norge. Et forhold mellom en gift voksen kvinne og en mindreårig nevø. Der nede i den patriarkalske muslimske kulturen hvor dette med familieæren overskygger det meste, så er det klart at denne skandalen ville fått kolossale dimensjoner hvis dette ble kjent for folk flest der nede, sa Aarthun.

 • Én til sykehus etter ulykke

  En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.