NRK Meny
Normal

Gunhild vil på landslaget

OSLO (NRK): Gunhild Kvaalen Herregården ønsker seg en landslagsplass. Herregården er kaptein på Røa som i flere år har vært blant landets beste fotballag.

Gunhild Kvaalen Herregården

Gunhild Kvaalen Herregården ønsker seg en landslagsplass. Ulefossjenta er kaptein på Røa. Røa slo Urædd 1–0 i sesongens første seriekamp.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Gunhild Kvaalen Herregården har gått gradene gjennom fotballen. Karrieren startet i Ulefoss, gikk videre via Bamble, til Asker, før det ble Røa.

Det har også blitt en flere landskamper for de ulike ungdomslandslagene. Nå håper den rutinerte midtstopperen å ta det siste steget.

– Jeg håper å kjempe meg til en landslagsplass i løpet av sesongen, sier 27-åringen fra Telemark.

Tøff duell med superspiss

I årets første seriekamp var en av landets mest profilerte angripere motstander, Urædds Melissa Wiik, med 58 landskamper for Norge og tidligere toppscorer i Toppserien. Den kampen vant Kvaalen Herregården. Ettersom Røa vant kampen 1–0 og nevnte Wiik bare fikk et par halvsjanser.

Melissa Wiik

Melissa Wiik synes det var utfordrende å ha to Røaforsvarere på nakken gjennom en hel kamp.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det var ikke lett i dag. Jeg fikk mye oppmerksomhet, og gjerne to forsvarsspillere på meg med en gang jeg fikk ballen, sier Melissa Wiik.

Les også:

Urædd kom til enkelte farligheter, men stort sett hadde Røa og kapteinen fra Ulefoss full kontroll. Duellen med Melissa Wiik ble ikke til så mye annet enn en blokkering og en uavgjort hodeduell midt foran Røas mål.

Melissa Wiik mot Gunhild Kvaalen Herregården

Gunhild Kvaalen Herregården fikk bryne seg på Melissa Wiik i serieåpningen. Den duellen vant Ulefossjenta.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det kladda litt for oss, men jeg er glad vi vant. For meg er det viktig å være sjef i forsvar og spille gode kamper. Forhåpentligvis kan jeg få mulighet med flagget på brystet etter hvert, sier Gunhild Kvaalen Herregården.