Krog viser god form – vil kjempe seg til Falun

VM-drømmen var i ferd med å forvitre, men 2. plassen i helga gir nytt håp for kombinertløperen.

Magnus Krog

Magnus Krog har som mål å komme seg til VM i Falun i februar.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kampen om å få en plass på kombinertlaget som stiller i VM i Falun i februar er knalltøff, og Magnus Krog fra Høydalsmo er en av dem som kjemper om en plass.

Fjorårets olymimpske mester og bronsevinner i Sotsji fikk en fin 7. plass lørdag i verdenscupen i Frankrike, og han tok 2. plassen bak Magnus Moan i går.

– Det var kjempemoro. Jeg har hatt en litt trå start på sesongen, men jeg har egentlig gjort det veldig bra på trening siden midten av desember, så det var godt å endelig få litt igjen for det i konkurranser, sier Krog til NRK mandag ettermiddag.

Les også: Magnus Krog med sterk 2. plass

Les også: Magnus Krog på museum

Fulgte Moan

Før gårsdagens konkurranse, hadde Krog planer om å henge på lagkamerat Magnus Moan så lenge han orket. Og det ga resultater.

– Jeg visste at jeg kom til å være med i en pallkamp hvis jeg klarte å henge med lenge nok. Men det var forferdelig tungt, og jeg sleit på slutten. Jeg måtte bruke den nest siste runden til å samle meg for å ha krefter på slutten til å holde unna de to som kom bak meg, forteller han.

Magnus Krog

Magnus Krog var i fin form i helga. Nå ser han fram til nye konkurranser i Seefeld førstkommende helg.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Ikke trygg før VM

Men på tross av gode resultater i helga, er ikke Krog sikker på at han får en plass på laget under VM i Falun.

– Nei, når du ser på prestasjonene alle på laget har gjort i år, er det en vanvittig hard kamp. Jeg kan ikke regne med at jeg har en sikker plass etter én god helg, så jeg må nok prestere godt i flere konkurranser før jeg skal bli sikker.

Til helgen er det duket for nye kombinertkonkurranser i Seefeld i Østerrike. Der håper Krog å vise seg fram på nytt for å være enda nærmere en billett til Falun.

– Jeg må være blant de beste, norske i helga. Hvis jeg er med å kjempe i toppen da, tror jeg det begynner å bli veldig aktuelt, sier Krog.