NRK Meny
Normal

Krog må vente til torsdag

Først torsdag blir det klart om kombinertløperen Magnus Krog fra Høydalsmo stiller til start på fredagens åpningsdistanse i Lahti.

Krog

MÅ SMØRE SEG MED TÅLMODIGHET: Magnus Krog må vente til torsdag før om han vet om han får gå åpningsdistansen i VM i Lahti.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Torsdag blir det klart hvilke fire kombinertløpere som får gå åpningsdistansen. Det bekreftet landslagssjef Kristian Hammer på en pressekonferanse onsdag.

– Vi har fem gutter som har vært ganske jevne på trening her. Det gjør situasjonen litt utfordrende i forhold til hvem vi skal bruke i fredagens konkurranse. Vi ønsker å bruke morgendagen for å se om noen hever seg et ekstra hakk, sa Hammer.

Spørsmålet er om det i det hele tatt blir trening i hoppbakken torsdag. Det er meldt ruskevær i VM-byen.

Magefølelsen kan avgjøre

Hammer innrømmer at det i så fall kan bli magefølelsen som avgjør hvilke fire som skal åpne VM for Norge.

Kristian Hammer

Kristian Hammer venter til i morgen med å ta ut de fire som skal gå åpningsdistansen i VM.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det kan fort bli det. Det er en hard kamp, og det tror jeg gutta forstår også, sier han.

Magnus Krog sier han er spent før VM setter i gang.

– Det blir fint å komme i gang. Det er alltid fint å være på mesterskap. Jeg har mange gode minner fra Val di Fiemme og OL i Sotchi. Jeg gleder meg veldig til å konkurrere.

Kjemper for individuell medalje

Han sier hoppformen den siste tiden har vært sånn passe.

– Jeg har noen småting jeg må jobbe videre med i bakken. Det er ganske nær noe som er veldig bra, men mangler fortsatt litt. Det er fint å ha noe å jobbe mot, sier han.

Målet for VM er satt og klart for Krog.

– Jeg skal kjempe for individuell medalje.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.