NRK Meny
Normal

Krog må vente til torsdag

Først torsdag blir det klart om kombinertløperen Magnus Krog fra Høydalsmo stiller til start på fredagens åpningsdistanse i Lahti.

Krog

MÅ SMØRE SEG MED TÅLMODIGHET: Magnus Krog må vente til torsdag før om han vet om han får gå åpningsdistansen i VM i Lahti.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Torsdag blir det klart hvilke fire kombinertløpere som får gå åpningsdistansen. Det bekreftet landslagssjef Kristian Hammer på en pressekonferanse onsdag.

– Vi har fem gutter som har vært ganske jevne på trening her. Det gjør situasjonen litt utfordrende i forhold til hvem vi skal bruke i fredagens konkurranse. Vi ønsker å bruke morgendagen for å se om noen hever seg et ekstra hakk, sa Hammer.

Spørsmålet er om det i det hele tatt blir trening i hoppbakken torsdag. Det er meldt ruskevær i VM-byen.

Magefølelsen kan avgjøre

Hammer innrømmer at det i så fall kan bli magefølelsen som avgjør hvilke fire som skal åpne VM for Norge.

Kristian Hammer

Kristian Hammer venter til i morgen med å ta ut de fire som skal gå åpningsdistansen i VM.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det kan fort bli det. Det er en hard kamp, og det tror jeg gutta forstår også, sier han.

Magnus Krog sier han er spent før VM setter i gang.

– Det blir fint å komme i gang. Det er alltid fint å være på mesterskap. Jeg har mange gode minner fra Val di Fiemme og OL i Sotchi. Jeg gleder meg veldig til å konkurrere.

Kjemper for individuell medalje

Han sier hoppformen den siste tiden har vært sånn passe.

– Jeg har noen småting jeg må jobbe videre med i bakken. Det er ganske nær noe som er veldig bra, men mangler fortsatt litt. Det er fint å ha noe å jobbe mot, sier han.

Målet for VM er satt og klart for Krog.

– Jeg skal kjempe for individuell medalje.

 • Savner byantikvar i Kragerø

  Hege Baugstø Lier, (Ap) i hovedutval for samfunn i Kragerø savner stillingen som byantikvar. I siste møte foreslo Lier at Kragerø skal kjøpe byantikvar-tjenester fra Risør. Lier håper at Kragerø igjen kan dele på en byantikvar med naboen, skriver KV.

 • Kjøper USA-ambassade

  Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen, som eier eiendommer, hotell og hytter i Kragerø, har kjøpt den tidligere USA-ambassaden i Oslo sentrum. Salget er ikke bekreftet, men Finansavisen skriver at er skrevet salgskontrakt. Prisen skal være ca 500 mill kroner.

 • Snøscooterløyper kartlegges

  Snøscooterløypene i Vinje skal kartlegges i ein ny nasjonal database. –Dette vil ha stor verdi for politi og redningstjeneste, sier rådgiver Simon Storøy hos Fylkesmannen i Telemark. Det er miljødirektoratet som lager oversikten over løypetraseene.

 • Knakk stolpe-slo hull i hustak

  Et vogntog fullasta med søppel fikk ved 3-tiden i natt sleng på hengeren, som deretter traff og knakk en telefonstolpe som slo hull i taket på en enebolig rett ved E134 i Høydalsmo. To minutter seinere kjørte en ny lastebil i grøfta på samme sted. –Veien var såpeglatt, sier politiet.