NRK Meny
Normal

Krog går for medalje i NM

Fredag går startskuddet for årets kombinertsesong. Magnus Krog fra Høydalsmo går for medalje i åpningsrennet, som er Norgesmesterskapet i kombinert.

Magnus Krog

GÅR FOR NM-MEDALJE: Magnus Krog fra Høydalsmo er klar til å klatre helt på toppen av seierspallen i helgens Norgesmesterskap i kombinert.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

– Jeg ligger litt bak etter hopprennet i dag i Midtstubakken i Oslo, men jeg er i god langrennsform. Med et veldig bra løp håper jeg å være med på å kjempe om en medalje, sier han til NRK.

Førstkommende helg er det Beitosprinten med NM kombinert fredag, lørdag og søndag.

– Nå er jeg klar for sesongstart. Jeg har kjent litt på at høsten har vært litt mørk, så nå begynner kroppen å bli klar for sesongstart. Det kribler litt, sier 28-åringen.

Laster Twitter-innhold

Trøblete fjorårssesong

Fjorårssesongen var trøblete for Magnus Krog. Han avsluttet en heller laber skisesong i midten av mars i år. Han mener likevel han lærte mye av sesongen og beviste at han hører hjemme i verdenstoppen.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med en ny sesong nå.

I sommer har Krog forberedt seg godt på en ny sesong.

– Jeg har trent bra i år, og har hvilt og spist riktig. Egentlig har det vært en litt kjedelig sommer, men jeg har i alle fall fått gjort det jeg skal gjøre før en ny sesong, ler han.

Se Magnus Krog stå på bakhjulet på rulleski i videoen under:

På startstreken med godfølelsen

28-åringen fra Høydalsmo sier han står på startstreken i NM med en veldig god følelse.

– Jeg har kost meg innimellom, men det har vært beinhard prioritering for å få frem godfølelsen.

Denne sesongen er det ingen internasjonale mesterskap. Det gjør ingenting med motivasjonen til Krog.

– Etter OL-sesongen måtte jeg ta en liten timeout, og det var ikke så smart med tanke på hvordan det gikk i VM, men for fremtiden tror jeg det lønte seg. Jeg ble mye mer motivert etter det, for å trene bra og gjøre en god jobb i år. Det var lurt av meg å ta timeout da, sier han.

 • Tyveri på byggeplass

  Det er stjålet forskjellige byggevarer som parkett, dører og toaletter fra en byggeplass ved Felehovet på Gautefallheia i løpet av siste døgn. Politiet ønsker tips.

 • Barn fløyet til sykehus

  Ett barn er fløyet til sykehus etter trafikkulykken i Tuddal. En annen person er kjørt til legevakt med ambulanse. Det var fire personer i bilen og årsaken til ulykken er glatt føre, opplyser politiet.

 • Bil av veien i Tuddal

  Alle nødetater er på vei til Tuddalsvegen etter at en bil med fire personer har kjørt av veien, melder politiet på Twitter.

 • Sverige vil ha vinter-OL

  Sveriges Olympiske Komité stadfestar at dei jobbar med ein søknad om vinter-OL i 2026. I oktober vart det kjent at også Telemark vil bli med i kampen om eit OL. Men innan idretten og politikken meiner fleire at vi bør heie på Sverige denne gongen.

  Telemark 2026
  Foto: Roald Marker / NRK