NRK Meny
Normal

Tidligere rusmisbruker: – Mange supportere er helt på grensa

SKIEN (NRK): Odd-supporter Emil Sølyst tror mange fotballsupportere kan ha et alkoholproblem uten å vite om det.

FBL-WC2006-GERMANY-ENGLAND-FANS

Fotball og øl går hånd i hånd. Det er uheldig mener supporter. Bildet er av engelske fans fra fotball-VM i Tyskland i 2006

Foto: KATJA LENZ / AFP

Sølyst er selv tidligere rusmisbruker, og jobber i dag innenfor rusomsorgen. Han tror mange tøyer strikken litt ekstra når de drikker øl og ser fotballkamp.

Emil Sølyst

Odd-supporter Emil Sølyst er tidligere rusmisbruker, men drikker ikke lenger alkohol. Han tror mange supportere kan ha et alkoholproblem uten å vite om det.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det har blitt en tradisjon med pølser, øl og fotball. Og mange bruker fotball som en anledning til å ta seg noen øl ekstra.

Han mener det er en uheldig utvikling, og tror mange er helt på grensa til hva som kan kalles et sunt forhold til alkohol.

– Det er nok en del som er litt over grensa også, sier Sølyst.

Les også: Ølservering skaper bråk

Tror du mange fotballsupportere har et usunt forhold til alkohol? Diskuter nederst i artikkelen.

– Si ifra

Talsmann for norsk supporterallianse, Bjørnar Posse Sandboe har forståelse for Sølyst sin bekymring.

– Jeg ser at et obligatorisk pub-besøk før kampen kan være med på å legitimere å drikke mer enn om man var en tur i skogen, sier Sandboe.

Han sier tradisjonene med øl og fotball går hånd i hånd, men ber supportere som ser at andre har et problem om å si ifra.

– Jeg håper folk er gode medsupportere og sier ifra, om noen er i ferd med å skli ut. Det er lett å glemme hvor stor påkjenning alkohol har på kroppen når toleransen er høy og sesongen er lang, sier Sandboe.