NRK Meny
Normal

– Russen kunne ta med seg det de ville

Russepresident ved Porsgrunn Videregående skole, Johanne Berstad, kritiserer arrangøren etter russetreffet der to russ ble innlagt på sykehus, etter det som trolig var overdose av GHB. Arrangøren sier sikkerheten var god nok.

Johanne Berstad

Russepresident ved Porsgrunn Videregående skole, Johanne Berstad, mener det burde vært strengere på russetreffet på Kjølnes i Porsgrunn natt til søndag.

Foto: Privat

Russen deltok på et russearrangement i regi av Rubic Agnecy & Russeplanleggeren AS, hvor Even Bø Ruud er ansvarlig arrangør.

Nærmere 900 russ var med på treffet på Kjølnes i Porsgrunn. Søndag formiddag ble de to utskrevet fra sykehuset. De ble ikke alvorlig skadd. Den ene av de to skal være en 18 år gammel mann, mens politiet ikke kjenner identiteten til den andre.

Folk tok jo med seg alt de ville av drikkevarer og sånt inn på parkeringsplassen hvor alle russen var samlet før arrangementet. Det var ingen som sjekket hva vi hadde i bilene eller noe, så det var jo ikke så veldig trygt sånn sett, sier russepresident Johanne Berstad til NRK.no.

Hvordan opplevde du sikkerheten rundt arrangementet?

– Personlig følte jeg meg veldig trygg, men når folk kan ta med seg hva de vil inn på et sånt treff, kan jo hva som helst skje. Jeg synes ikke det er greit i det hele tatt. I fjor ble en av mine beste venninner dopet ned på et russearrangement, og hun sliter fortsatt med det. Det var litt av grunnen til at vi ønsket å bytte arrangør, og vi synes det er litt ekkelt når de ikke kan følge opp det, sier hun.

Mener sikkerheten var god nok

Even Bø Ruud

Ansvarlig for russetreffet i Porsgrunn, Even Bø Ruud, mener sikkerheten var god, og at russen storkoste seg.

Foto: Privat

Ansvarlig for russetreffet i Porsgrunn lørdag kveld, Even Bø Ruud sa til NRK.no tidligere i dag at han mener sikkerheten på arrangementet var god. NRK.no har gjentatte ganger søndag ettermiddag forsøkt både via sms, telefonsvarer og flere telefoner å få Ruud til å svare på kritikken fra russepresidenten, uten å lykkes. Dette uttalte derimot Ruud da NRK.no snakket med han tidligere;

Vi kjenner ikke til denne konkrete episoden, og vi henviser til politiet for mer informasjon om hendelsen. For øvrig hadde vi 900 festglade russ som storkoste seg på treffet, og allerede gledet seg til neste arrangement, sier han.

– Hva slags sikkerhet var det under dette arrangementet?

– Vi viser til politiet for svar på dette også. Vi hadde et bra vakthold med et profesjonelt vekterselskap, i tillegg til et godt samarbeid med politiet, sier Ruud.

– Så du mener sikkerheten på dette arrangementet var godt nok?

– Vi mener det, ja.

Operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Ole Kamben, sier politiet hadde et godt samarbeid med arrangøren.

– Vi har ikke noen grunn til å klage på arrangementet, sier han.

Vil ta opp saken med arrangør

Russepresident Johanne Berstad, sier russestyret ved Porsgrunn videregående skole nå vil ta opp hendelsen med arrangøren, slik at de kan sørge for at lignende ikke skjer igjen på andre russetreff utover våren.

Jeg kommer til å si ifra til arrangøren at det må være strengere. De må jo sjekke hva folk har med seg, sier hun.

 • Mann stoppa i 164 km/t

  UP har stansa ein mannleg bilførar på E18. Farten var målt til 164 km/t i 110-sona. Politiet har beslaglagt førarkortet og meldt føraren.

 • Alt bra med dei involverte

  Natt til i går krasja ein lastebil med seks travhestar med ein elg i Vinje. Vidar Syvertsen i Syvertsens hestetransport seier at etter forholda går det bra med dei involverte. Hestane har vore til sjekk, og alle menneske er skrivne ut frå sjukehuset.

 • 11 års fengsel for drap

  Den 53 år gamle mannen frå Skien, som har vore tiltalt for drap på sin eigen far, vart i dag dømt til 11 års fengsel. Drapet skjedde natt til 7. mars i fjor, da tiltalte slo faren med ei vektstong.

 • Hjelm seld for 10 101 kroner

  Hjelmen Karsten Warholm hadde på seg da han feira VM-gullet på 400 meter vart auksjonert bort under TV-aksjonen i går. Hjelmen høyrer til Rune «Tribune» Eikeland frå Porsgrunn. Det høgaste bodet kom på 10 101 kroner.

  Andreas Thorkildsen og Karsten Warholm
  Foto: NRK