NRK Meny
Normal

Kritiserer parkering ved Blueshuset

Rådet for funksjonshemmede på Notodden, er oppgitt over at det fortsatt ikke er handikapparkering utenfor kulturhuset.

Bok- og blueshuset i Notodden

Bok- og blueshuset på Notodden ble åpnet for bruk i desember 2013. Det er fortsatt ikke plass for handikapparkering. Det lover kommunen at det nå skal bli.

Foto: Bjørn-Owe Holmberg

Funksjonshemmede på Notodden føler seg diskriminert over at det ikke er blitt laget egne handikap-parkeringsplasser ved Bok og Blueshuset. Dette er blitt påpekt flere ganger, men blir ikke tatt hensyn til, sier Tore Hestås i Rådet for funksjonshemmede.

– Vi føler at ting som egentlig er pålagt gjennom bygningsloven, blir neglisjert rett og slett, sier Hestås.

Les også

Føler seg diskriminert

Bok- og blueshuset på Notodden sto ferdig før jul i 2013, men ennå er det ikke egne parkeringsplasser for funksjonshemmede på utsida, slik loven sier at det skal være.

– Hvordan opplever funksjonshemmede at det ikke er parkeringsplasser utenfor huset?

– Det signalet vi har fått, er at de føler seg diskriminert.

I et brev til kommunen, skriver Hestås at de reagerer på at det ennå ikke er oppmerkede parkeringsplasser. «Vi anser dette som misbruk av rådets tid og arroganse overfor de funksjonshemmede.»

Skal bli merket i vår

Teknisk sjef på Notodden, Ragnar Frøland, sier oppmerkinga har tatt tid fordi det hører til skiltplanene for sentrum på Notodden.

– Dette er det en egen saksebehandling på. Skiltplanene skal ut på høring og sendes til Vegvesenet for uttale.

Han sier skiltplanen ble vedtatt i fjor høst, og skal iverksettes så fort bakken er fri for frost. Det blir handikapparkering i lomma mot bok- og blueshuset. Den kommer til å bli markert i løpet av kort tid.

 • Fleire innbrot i Porsgrunn

  Politiet melder om fleire innbrot i Porsgrunn. To dyre terrengsyklar er stolne frå ein bod, og ein bil er forsøkt stolen på Heistad.

 • Opning av Kontaktsenter

  I dag er det opning av Evangeliesenterets Kontaktsenter i Porsgrunn. Dei overtek ansvar frå Foreininga Grenland Rusomsorg, som i fem år har drive matutdeling og kontaktkafé. Éin tilsett og 15 frivillige skal hjelpe rusavhengige i Porsgrunn.

 • Stabil, kald vinter til over påske

  Den siste seksukersprognosen viser at vi får en stabil, kald værtype til over påske. Det skriver VG. De siste ukene har nye prognoser bekreftet dette. Endringen er at det ser ut til å bli kaldere – særlig i starten av månedsskiftet februar-mars.

  Frossen natur
  Foto: @bybrita / Instagram
 • Funn av stolen motorsykkel

  Det er funne ein uregistrert motorsykkel i Brentåsvegen i Brevik som stammar frå eit grovt tjuveri i same område. Motorsykkelen er levert attende til eigaren. Politiet ber om tips.