Krisestab i tre kommuner etter båtulykken i Seljordsvatnet

To menn på 19 og 20 år er begge døde etter at båten de var ombord i kantret på Seljordsvatnet torsdag ettermiddag. En tragisk hendelse, sier rektor ved skolen de gikk på.

Redningsaksjon i Seljordsvatnet

FORTSETTER GJENNOM NATTA: En person er fortsatt savnet etter ulykken i Seljordsvatnet og leteaksjonen vil fortsette utover natta.

Foto: Styrk Fjærtoft / NRK

De to var sammen med tre tidligere elever og en lærer ved voksenopplæringa i Nome og Bø på en hyttetur i privat regi. Begge døde på Oslo universitetssykehus i kveld.

To personer omkommet etter båtulykke i Seljordsvatnet

En person er fortsatt savnet og leteaksjonen vil fortsette utover kvelden og natta. Torsdag kveld ble det gått manngard på land etter den savnede.

– Vi har mannskaper som søker ut i terrenget etter en person som kanskje ligger skadd der ute, sier innsatsleder Åsmund Sanda.

Tre personer reddet seg i land og fikk varslet om ulykken.

Kommunen i beredskap

Det er satt krisestab i både Seljord, Bø og Nome etter den tragiske ulykken ved Vesleøy i Seljordsvatnet. Ordfører Halfdan Haugan i Seljord sier det er mange spørsmål som dukker opp ved en slik ulykke.

Halfdan Haugan

Ordfører Halfdan Haugan i Seljord sier det har vært en tøff dag.

Foto: Rolf Christian Hatling / NRK

– Vi har satt krisestab, det gjorde vi tidlig. Vi har også fått god informasjon fra politiet underveis, og vært i beredskap utover dagen, sier ordføreren og fortsetter:

– Det er en veldig spesiell og tragisk hendelse. Hver gang jeg har fått oppdatering fra politiet er det bare blitt tristere, at nå har folk omkommet. Det er tragisk, sier han.

Forferdelig

De omkomne var bosatt i Bø, mens de gikk på skole i Nome. Begge kommuner har satt krisestab, og rektor ved voksenopplæringa i Nome og Bø sier til NRK at hendelsen er forferdelig:

– Ulykken i Seljordsvatnet er en tragisk hendelse. Det var en tur i privat regi i Nome og Bø voksenopplæring sin høstferie. Det ser ut til at en av våre lærere og en eller flere av våre elever er involvert. Skolens elever vil bli ivaretatt i morgen og i tiden fremover. Våre tanker går til de involverte og deres pårørende, sier hun.