NRK Meny
Normal

Krigsår borte fra Ørn-protokoller

IF Ørns håndskrevne historie fra andre verdenskrig er blitt skåret ut av idrettsforeningens protokoller.

Telemarksavisa har fått bekreftet fra flere kilder at de håndskrevne dokumentene som omhandler Ørns historie fra 1941 til 1945, er skåret ut av protokollen - trolig ved hjelp av et barberblad.

Formann Olav Storkaas i IF Ørn sier til avisa han er ukjent med at noen skal ha skåret ut de rundt 40 sidene fra protokollen. Han sier også at han ikke ser noen grunn til å forfølge saken.

Da IF Ørn fylte 100 år i 1996, ble det diskutert hvorvidt idrettslagets historie fra krigsårene skulle tas med i jubileumsboka.

 

Vidar Aaltvedt, som var medforfatter av den omdiskuterte jubileumsboka, sier til TA at han er skremt over at IF Ørns styre ikke vil forfølge saken med de forsvunne protokollene.

- Jeg frykter at de er tilintetgjort, sier Aaltvedt.

Innelåst

Alle Ørns protokoller er i utgangspunktet innelåst i en safe på Jarseng. Det gjelder også protokollen som tar for seg perioden 1937-1950, og dermed også krigsårene.

- Det er kun IF Ørns formenn som opp igjennom årene har hatt nøkkel til denne safen. I løpet av det halvannet året jeg nå har vært formann har jeg ikke kikket på protokollene, sier Storkaas.

- Hvis jeg får en henvendelse fra noen i klubben, skal jeg sjekke dette. Hvis vi skal gjøre noe med det du sier, så blir det i så fall en intern sak i Ørn. Det er ikke aktuelt å anmelde saken til politiet, sier Olav Storkaas.

 

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.

 • Uvær på fjellet

  Det er kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell på grunn av dårlig vær. Samtidig er riksvei 7 over Hardangervidda stengt for personbiler.