NRK Meny
Normal

Krf-politiker: – Odd bør trekke søknaden

Krf-politiker mener Odd bør ta inn over seg signalene de får, og trekke søknaden om å få servere øl på stadion.

Semifinalekamp Odd - Sarpsborg

Krf-politiker mener Odd bør trekke søknaden om å få servere øl under kamp.

Foto: Roald Marker

For reaksjonene har ikke latt vente på seg, etter at det ble kjent at fotballklubben Odd vil åpne for alkoholservering på en del av tribunen.

En annen av dem som reagerer er Ellen Sofie Øvrum, direktør ved Borgestadklinikken i Skien.

– Fotballkamp på Odd-stadion er et familiearrangement, og det bør være alkoholfritt, sier hun.

– Politikerne må behandle dette

Øvrum får støtte av Krf-politiker i Skien, Hans Edvard Askjer. Han mener søknaden om alkoholservering bør behandles politisk, dersom den ikke trekkes.

– Saken er av stor prinsipiell betydning, så her må politikerne på banen, sier han.

Han peker på folkehelseaspektet ved fotballen, og mener fotball og øl ikke hører sammen.

– Det er viktig at Odd, som skaper et kjempepositivt engasjement i hele Telemark, ikke assosieres med alkohol.

– En sak for administrasjonen

Trond Ballestad fra Senterpartiet i Skien ser ikke noen stor grunn til at politikerne trenger å behandle saken. Han mener en alkoholpolitisk handlingsplan som kommunen har gir tydelige nok retningslinjer, og at administrasjonen i kommunen kan ta seg av søknaden.

– Det handler om hvordan arrangementet, som i denne saken er en fotballkamp, vurderes, og den jobben må administrasjonen ta, sier Ballestad.

– Ta debatten

Askjer er også kritisk til at Odd-direktør Einar Håndlykken ikke vil debattere saken. Han har allikevel en oppfordring til Odd-direktøren.

– Innrøm at du tok for mye møllers tran, og trekk søknaden, er oppfordringa fra Askjer.

Einar Håndlykken skriver i en sms til NRK at han ikke ønsker å debattere saken, og at det ikke er aktuelt å trekke søknaden, som nå er til behandling.

 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.