Krangler om nye Landmannstorget

Kranglingen om nye Landmannstorget i Skien sentrum fortsetter. Selskapet Landmannstorget AS føler seg skvisa ut av Skien kommune.

Nye Landmannstorget i Skien

Illustrasjon fra Asplan Viak laget for kommunen i forbindelse med kommunedelplan for sentrum.

Foto: Asplan Viak/Skien kommune

Bakgrunnen er at selskapet i sin tid vant en konkurranse som skulle føre til samarbeid med kommunen om nye Landmannstorget.

– Ikke tatt hensyn

Moderne og effektiv trafikkløsning. Nytt bygg med kino og biliotek, samt grøntareal og mulig parkeringskjeller. Kommunens planer for nye Landmannstorget i Skien sentrum tar form, men i kulissene er det krangling.

I en ny høringsuttalelse skriver selskapet Landmannstorget AS blant annet dette:

«De nye planene er utarbeidet uten noen medvirkning fra oss. Det er heller ikke tatt hensyn til løsningene som vi og kommunen tidligere har vært enige om, som et ledd i samarbeidsavtalen mellom oss og kommunen. Kommunen har også sagt at de anser at avtalen er bortfalt.»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Illustrasjonsplan for Landmannstorget

Dette er en skisse av hvordan nye Landmannstorget kan bli seende ut.

Foto: Skien kommune

Bekrefter uenighet

Ingen i selskapet ønsker å snakke i radioen. Det gjør heller ikke noen i Skien kommune, som henviser oss til advokat Henrik Dahl i advokatfirmaet Torkildsen og CO. Han sier dette på vegne av kommunen:

– Vi kan bekrefte at det er en uenighet mellom Skien kommune og Landmannstorget AS, men vi ønsker ikke på dette stadium av saken å si noe mer om det.

– Vi kan legge til at dette vil bli løst ved voldgift, sannsynligvis i 2015, sier advokaten.