I våre dager gir koriander oss assosiasjoner til thaimat og smak av østen. Det er ikke så rart, siden krydderet kommer derfra og blir brukt mange moderne retter. Koriander kan også assosiseres med gamle norske matretter, for nordmenn har hatt tilgang på krydderet i mange hundre år.
Disse korianderkakene kommer fra Bodil sin tante Nelly. Hver jul da Bodil Nordjore var liten måtte hun hjelpe tante Nelly å trille ut kakene. I dag blir det ikke jul uten.
Korianderkaker
Smelt 250 gram lys sirup sammen med 250 gram meierismør. Visp sammen 2 små egg og 250 gram sukker. Det er viktig at eggene er små, for deigen skal ikke bli for våt, heller ikke for tørr. Pass på at smøret ikke er for varm når du blander inn eggedosisen. Ha i 3 ts malt koriander og 2-3 sitrondråper. Du kan bruke 2-3 ss sitronsaft, men da må du passe på at deigen ikke blir for våt. Du skal også ha i 2 ts bakepulver og 500 gram mel.
Trilling og steking
Sett deigen kaldt, gjerne over natten. Lag pølser av deigen med en diameter på 2 cm og del pølsen til passe store kakebiter som du triller runde. Stek korianderkakene på 200 grader til de er gyldne. De skal bli litt seige. På kakefatet er det de kjedeligste kakene å se på, men det er de som har mest smak.