NRK Meny
Normal

Konfirmant: – Du kan ikke kjøpe lykke

SKIEN (NRK): Ungdommers jakker og vesker til mangfoldige tusen har preget mediebildet den siste tiden. Andre ungdommer setter verdier som venner og familie høyere enn gjenstander.

Årets konfirmanter spiser lunsj

Konfirmantene spiser lunsj før de skal øve til helgens Gudstjeneste.

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

Ungdom med vesker til10.000 kroner har vært i mediene den siste tiden. Debatten har gått om ungdom er bortskjemte og egoistiske.

Reflekterte ungdommer

– At andre bryr seg om meg og viser kjærlighet til meg er noe jeg setter høyt, sier Simen Myra Danielsen (13).

Simen er en av flere som skal stå til konfirmasjon denne våren i Skien Kirke. Han og gruppen er i dag samlet for å øve til helgens gudstjeneste.

Skien Kirke

Skien Kirke. Her har ungdommen mulighet til å snakke om sine verdier.

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

For Simen er kjærlighet fra dem han bryr seg om, viktigere enn ting han kan kjøpe.

– Lykke kan ikke kjøpes, men det varierer kanskje fra person til person hvordan man ser på dette, sier Simen mens han sitter å spiser sammen med kameratene sine.

Simen og kameratene spiser lunsj

Simen (nr. to fra høyre) mener at glede kommer fra menneskene han har rundt seg.

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

Konfirmantleder Andreas Holm sier at ungdommen er nysgjerrig, og interessert i ting som ikke bare handler om det materielle.

– De fleste har plass til åndelighet og dypere verdier i livene sine.

Penger er ikke alt

For Tarjei Håland Skildbred (14) kan lykke være flere ting. Lykke er for han å ha det gøy. Det handler ofte om å få de tingene han ønsker seg, men det er ikke det eneste som er viktig, sier Tarjei:

– Å kjøre skateboard på sommeren, det er lykke.

14 åringen mener det er viktig at mennesker ikke er selvopptatte, og at det er viktig at de tenker på andre. Om han liker noen eller ikke, styres av om de er snille. Han mener også at han ikke trenger penger for å være lykkelig.

– Det er mulig å være lykkelig selv om man ikke er rik, sier Tarjei.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.