NRK Meny
Normal

Konfirmant: – Du kan ikke kjøpe lykke

SKIEN (NRK): Ungdommers jakker og vesker til mangfoldige tusen har preget mediebildet den siste tiden. Andre ungdommer setter verdier som venner og familie høyere enn gjenstander.

Årets konfirmanter spiser lunsj

Konfirmantene spiser lunsj før de skal øve til helgens Gudstjeneste.

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

Ungdom med vesker til10.000 kroner har vært i mediene den siste tiden. Debatten har gått om ungdom er bortskjemte og egoistiske.

Reflekterte ungdommer

– At andre bryr seg om meg og viser kjærlighet til meg er noe jeg setter høyt, sier Simen Myra Danielsen (13).

Simen er en av flere som skal stå til konfirmasjon denne våren i Skien Kirke. Han og gruppen er i dag samlet for å øve til helgens gudstjeneste.

Skien Kirke

Skien Kirke. Her har ungdommen mulighet til å snakke om sine verdier.

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

For Simen er kjærlighet fra dem han bryr seg om, viktigere enn ting han kan kjøpe.

– Lykke kan ikke kjøpes, men det varierer kanskje fra person til person hvordan man ser på dette, sier Simen mens han sitter å spiser sammen med kameratene sine.

Simen og kameratene spiser lunsj

Simen (nr. to fra høyre) mener at glede kommer fra menneskene han har rundt seg.

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

Konfirmantleder Andreas Holm sier at ungdommen er nysgjerrig, og interessert i ting som ikke bare handler om det materielle.

– De fleste har plass til åndelighet og dypere verdier i livene sine.

Penger er ikke alt

For Tarjei Håland Skildbred (14) kan lykke være flere ting. Lykke er for han å ha det gøy. Det handler ofte om å få de tingene han ønsker seg, men det er ikke det eneste som er viktig, sier Tarjei:

– Å kjøre skateboard på sommeren, det er lykke.

14 åringen mener det er viktig at mennesker ikke er selvopptatte, og at det er viktig at de tenker på andre. Om han liker noen eller ikke, styres av om de er snille. Han mener også at han ikke trenger penger for å være lykkelig.

– Det er mulig å være lykkelig selv om man ikke er rik, sier Tarjei.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen
 • Mye regn i vente

  Norges vassdrags- og energidirektorat har oppjustert flomfaren fra gult til oransje nivå – altså til nest høyeste nivå i Aust-Agder og Telemark.

  Laster Twitter-innhold
 • Ulykke i Høgenheitunnelen

  Høgenheitunnelen i Bamble er stengt etter en ulykke. En bil har kjørt på en annen bil bakfra. Nødetatene er på veg, melder politiet.