NRK Meny
Normal

Rød mot blå kvinne i Kragerø

KRAGERØ (NRK): Det er mange som ønsker seg ordførerklubba etter valget til høsten. I Kragerø er det to kvinner som vil gjøre alt de kan for å få den viktige posisjonen. En rød og en blå.

Collage Rødt og FrP i Kragerø

Charlotte Terkelsen Sætersdal i Rødt og Henriette Fluer Vikre i Fremskrittspartiet ønsker begge makta i Kragerø.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Det hadde vært innmari kult! sier Henriette Fluer Vikre i Fremskrittspartiet.

– Vi er klare vi for å komme i posisjon! sier Charlotte Terkelsen Sætersdal i Rødt.

Kommunevalget til høsten blir en kamp mellom rødt og blått styre i Kragerø.

Vil helt til topps

Henriette Fluer Vikre fra Fremskrittspartiet har vært varaordfører i Kragerø de siste fire årene. Nå vil hun gjerne ta steget helt til topps – selv om Frp har sviktende form og stuper på meningsmålingene.

– Jeg tenker at dette handler om lokalpolitikk med de lokale sakene. Jeg vil det som er best for Kragerø, og at Kragerø skal vokse til et bedre sted innenfor de verdiene som jeg synes er viktige.

Spådd et godt valg

I motsatt ende av fargeskalaen finner vi Charlotte Terkelsen Sætersdal som er ordførerkandidat for partiet Rødt. Med skolesaken og store omveltninger tror mange at Rødt vil kunne tjene på saken og at Sætersdal vil kunne gjøre et sterkt personlig valg.

– Vi har gjennom skolesaken (skolene på Skåtøy, Tåtøy og Kalstad ble nedlagt red.anm.) vist en del ting vi vil med lokaldemokratiet vårt. Vi har sett at faglige argumenter ikke blir hørt. Vi har sett at store grupper med foreldre ikke blir hørt, og vi mener dette ikke er bra i et lokaldemokrati.

På denne skolen har de alltid friminutt

Kåre Preben Hegland

Kåre Preben Hegland fra Høyre har vært ordfører i Kragerø de siste fire årene, men tar ikke gjenvalg.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det er Høyres Kåre Preben Hegland som har styrt Kragerø i de siste fire årene med hjelp fra Frp, KrF og Venstre. Hegland, som ikke tar gjenvalg, frykter at dagens blåblå styre kan stå for fall på grunn av småpartiene KrF og Venstre.

– Vi ser jo at både Venstre og KrF er relativt stabile nasjonalt, og også Senterpartiet, som er en del av Kragerøs styre nå. Utfordringen lokalt er om de klarer å appellere videre framover. Vi har hatt et godt samarbeid i de åra som har vært nå.