NRK Meny
Normal

Kommunedresser skaper reaksjoner

Drangedal kommune kjøper inn dresser til ansatte som representerer kommunen. – Dårlig signaleffekt når kommunen har dårlig råd, mener tidligere rådmann.

Drangedal kommune.

Drangedøler reagerer på at ansatte i kommunen får representasjonsklær.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Ansatte ved servicekontoret hadde behov for nye uniformer. Samtidig bestilte kommunen representasjonsplagg til ordfører, rådmann og tre kommunale sjefer.

– Det er et arbeidsplagg. Jeg representerer mye og det er ingen hemmelighet at jeg bruker mye penger på klær i forbindelse med jobben, sier ordfører Karianne Sydtveit Reiten.

– Normalt arbeidsantrekk

Karianne Sydtveit Reiten

Ordfører Karianne Sydtveit Reiten mener det er riktig at personer som representerer kommunen mye får arbeidsantrekk.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Det var Drangedalsposten som omtalte saken først.

Her kunne man blant annet lese at en skredder allerede hadde vært på besøk i Drangedal for å ta mål av dresser og kjoledrakter.

Ordføreren mener det er normalt å ha et arbeidsantrekk og hun tilbakeviser at det er råflotte klær kommunen har bestilt.

– Det er en helt vanlig dress med skjorte. Det er ikke snakk om noe Armani-dresser og det er ingen skredder som har tatt mål av meg. Jeg synes saken har kommet ut av proporsjoner, sier ordføreren.

Etter det NRK kjenner til koster klærne 4000 kroner per sett og det er aktuelt å bestille til åtte personer i kommunen. Ordføreren regner med at kommunen kan få en rabatt.

– Umusikalsk

Jostein Harm

Tidligere rådmann i Drangedal kommune, Jostein Harm, er kritisk til at kommune kjøper antrekk til lederne.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

I sosiale medier har det kommet mange reaksjoner på at ledelsen i kommunen har bestilt nye dresser.

En av drangedølene som er kritiske til beslutningen er tidligere rådmann i kommunen, Jostein Harm.

– Jeg reagerer på at ledergruppa og ordfører bestiller antrekk. Dette virker veldig umusikalsk når kommunen er i en vanskelig økonomisk situasjon, sier Harm.

– Er det ikke vanlig at ansatte som representerer arbeidsplasser får et arbeidsantrekk?

– Nei, jeg har ikke hørt om uniformering av toppledere og ordfører tidligere.

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.