NRK Meny
Normal

Kommuneansatt: – Her har beveren hatt et gourmetmåltid

SKIEN (NRK): En grådig bever skaper hodebry for Skien kommune. I dag tok kommunen grep.

Bevertre.

Beveren hadde forsynt seg grovt av treet i forkant. Treet i bakgrunnen slapp unna med mindre skader og unngikk dermed felling.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Beveren har de siste dagene gått løs på flere trær på Bakkestranda i Skien. Trærne har blitt delvis oppspist ved stammen, og kommunen har vært redd for at de skulle falle ned på turgåere i området. I dag ble derfor det ene treet felt.

– Her har beveren virkelig hatt seg et skikkelig gourmetmåltid, ser det ut til. Vi må verne om trærne her, så jeg håper den flytter seg videre så vi slipper å felle flere trær, sier Tove Haugland, drift og anleggssjef i Skien kommune.

Skien parkvesen.

Tove Haugland, drift og anleggssjef i Skien kommune, inspiserer her treet beveren har forsynt seg av.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Haugland håper at beveren finner seg en annen favorittplass langs elven.

– Vi ønsker at det skal være bever i elven, men vi ønsker ikke at den skal komme å forsyne seg av de fine trærne her på Bakkestranda, sier hun.

Les også: Lærer å bruke naturen på gamlemåten

– Kommer tilbake for å ete

Trefelling.

Daniel Bjørntvedt Kaasa gjør seg her klar for å felle treet.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Daniel Bjørntvedt Kaasa fra parkvesenet i Skien kommune stod for dagens trefelling. Men selv om treet nå er felt, er Kaasa sikker på at beveren vil finne veien tilbake. For treet blir nemlig liggende på stedet.

– Nå har jeg lagt det til rette for den, så jeg er ganske sikker på at den er tilbake her i natt for å ete og kose seg, forteller Kaasa.

Kaasa har selv en formening om hvor selve beverhytta befinner seg.

Turgåer

Håkon Magnus Stokke har en god beverhistorie på lager.

Foto: Eirik Haugen / NRK

– På Galgeholmen ved Faret er det en beverhytte. Det er nok veldig mange flere jeg ikke vet om, men der er det i alle fall en.

Gøy med bever

Håkon Magnus Stokke går ofte turer rundt Bakkestranda. Han syntes det er stas med bever i nærmiljøet. Han hadde også en god beverhistorie å dele med NRK:

– Det har vært bever her i mange år. Selv jobbet jeg på Union på 70-tallet, og da hadde jeg en kamerat som nesten klappet en bever. Men selv turte jeg ikke det, flirer han.

Sulten bever tok knekken på treet

Se video av hvordan det gikk da treet ble felt.

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Røykutvikling på Gimsøy

  Nødetatene har rykket ut til en mulig bygningsbrann på Gimsøy i Skien. Det er meldt om røykutvikling og både brann, politi og ambulanse er på vei til stedet.