NRK Meny
Normal

Knuste 32 år gammel kretsrekord

ASKØY (NRK): Mariann Roe fra Bø i Telemark knuste kretsrekorden under NM i går kveld.

Mariann Roe kretsmester

REKORD: Mariann Roe knuste den gamle kretsrekorden på 5000 meter med 31 sekunder.

Foto: Privat

Mariann Roe løp i mål på tiden 16.53.98 under gårsdagens Norgesmesterskap i friidrett på 5000 meter. Dermed slo Roe sin personlige rekord, og knuste den tidligere kretsrekorden med om lag 31 sekunder. Den tidligere kretsrekorden var på tiden 17.25.85, som for øvrig ble tatt i 1984 av Karin Eriksen, som løp for Kragerø.

– Det var på tide at den rekorden røk, så jeg er kjempe fornøyd, sier den fornøyde bøheringen.

Mariann Roe

FORNØYD: Roe er veldig fornøyd med løpet og plasseringen.

Foto: Privat

Lå i tet i 3500 meter

Mariann Roe lå i tet og dro feltet de første 3500 meterne, men dessverre glapp det de siste fire rundene.

– Det gikk så sakte i front, at jeg bestemte meg tidlig for at jeg måtte opp i tet for å få opp farten.

Roe forteller at hun var forberedt på at de spurtsterke konkurrentene som lå bak henne, kom til å løpe forbi de siste rundene, men er veldig fornøyd med sitt eget løp.

– Målet mitt var å løpe på under 17 minutter og komme blant de ni beste, så jeg er kjempe fornøyd, forteller Roe som nå er på vei hjem til Bø.

Forventet god plassering

Roe endte på en syvende plass totalt, og hadde forventet et godt resultat enda hennes favorittdistanse er 3000 meter.

– Jeg har hatt et veldig bra år, og jeg har perset tiden min på 3000 meter flere ganger, så jeg forventet nok et godt resultat. Dette er veldig gøy, avslutter Roe.

 • Vann sølv i ølkonkurranse

  Lindheim ølkompani har vunne sølv i ein av verdas største ølkåringar i Belgia. Eivin Eilertsen seier til Varden at det er ei stor anerkjenning etter at ølet Coolship Plum med smak av plomme blei heidra med sølv.

 • Innbrot i bedrift i Porsgrunn

  Politiet melder om innbrot og tjuveri i ei bedrift på Vallermyrene i Porsgrunn. Politiet er på staden for å undersøke og sikre spor.

 • Er bekymra for skuletilbodet

  Fylkespolitikar i Ap, Maja Foss Five, er bekymra for tilbodet ved dei mindre skulane, dersom fritt skuleval blir gjeldande i det nye samanslåtte fylket. I dag er det ulik praksis, der Vestfold har fritt skuleval, medan Telemark ikkje har det.

  Maja Foss Five, Arbeiderpartiet
  Foto: Ragnar Lurås / NRK
 • Slår seg saman

  Kragerø Kraft as og Fredrikstad Energi Marked slår seg saman. Det skjer ved at Kragerø Energi Holding kjøper aksjar i Fredrikstad-selskapet. Direktør i Kragerø Holding, Geir Elsebutangen, seier dei erkjenner at dei er for små åleine.

  Geir Elsebutangen
  Foto: Roald Marker