NRK Meny
Normal

Knivstukket 20-åring i Kragerø i respirator

Skadene til 20-åringen som ble knivstukket i Kragerø torsdag kveld, er fortsatt kritiske. Han ligger i respirator, men tilstanden er stabil. En 22-åring er fengslet i saken.

Knivstikking i Kragerø

20-åringen som ble knivstukket av kameraten sin i denne leiligheten i Kragerø, ligger i respirator på Sykehuset Telemark.

Foto: Lande, Nils Jul / Scanpix

Kilde: NTB/NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Den siktede mannen har forklart at det var et uhell da han knivstakk 20-åringen fra Gjerstad i brystet i en leilighet på Sandåsen i Kragerø.

Lørdag morgen beskrives skadene fortsatt som kritiske, melder NTB.

– 20-åringen ligger i respirator på intensivavdelingen ved Sykehuset Telemark i Skien. Tilstanden hans er stabil, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NRK.

– Rent uhell

Den antatte gjerningsmannen er kamerat av knivofferet og ble pågrepet samme kveld.

Han samtykket fredag til to ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud for siktelsen, som går på legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap, men hevder han ikke handlet med forsett.

– Det er ingen tvil om at politiet har tatt rett mann. Det var han som holdt kniven, men han mener det var et rent uhell. Han er fortvilet over at kameraten hans er kritisk skadd og tar det tungt. Han håper dette skal gå bra, sa hans forsvarer, Heidi Ysen, til Varden fredag.

Gjenstår mye

Aaltvedt sier at politiet har avhørt en rekke vitner i saken siden torsdag kveld.

Politiet sier de må være restriktive av hensyn til etterforskningen og vil ikke kommentere et eventuelt knivbeslag eller andre detaljer i saken.

– Men jeg kan si at det gjenstår en del oppgaver som vi må løse nå i løpet av de to ukene som 22-åringen sitter varetektsfengslet, sier Aaltvedt.