NRK Meny
Normal

Knivstukket 20-åring i Kragerø i respirator

Skadene til 20-åringen som ble knivstukket i Kragerø torsdag kveld, er fortsatt kritiske. Han ligger i respirator, men tilstanden er stabil. En 22-åring er fengslet i saken.

Knivstikking i Kragerø

20-åringen som ble knivstukket av kameraten sin i denne leiligheten i Kragerø, ligger i respirator på Sykehuset Telemark.

Foto: Lande, Nils Jul / Scanpix

Den siktede mannen har forklart at det var et uhell da han knivstakk 20-åringen fra Gjerstad i brystet i en leilighet på Sandåsen i Kragerø.

Lørdag morgen beskrives skadene fortsatt som kritiske, melder NTB.

– 20-åringen ligger i respirator på intensivavdelingen ved Sykehuset Telemark i Skien. Tilstanden hans er stabil, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NRK.

– Rent uhell

Den antatte gjerningsmannen er kamerat av knivofferet og ble pågrepet samme kveld.

Han samtykket fredag til to ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud for siktelsen, som går på legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap, men hevder han ikke handlet med forsett.

– Det er ingen tvil om at politiet har tatt rett mann. Det var han som holdt kniven, men han mener det var et rent uhell. Han er fortvilet over at kameraten hans er kritisk skadd og tar det tungt. Han håper dette skal gå bra, sa hans forsvarer, Heidi Ysen, til Varden fredag.

Gjenstår mye

Aaltvedt sier at politiet har avhørt en rekke vitner i saken siden torsdag kveld.

Politiet sier de må være restriktive av hensyn til etterforskningen og vil ikke kommentere et eventuelt knivbeslag eller andre detaljer i saken.

– Men jeg kan si at det gjenstår en del oppgaver som vi må løse nå i løpet av de to ukene som 22-åringen sitter varetektsfengslet, sier Aaltvedt.

 • Hjelm seld for 10 101 kroner

  Hjelmen Karsten Warholm hadde på seg da han feira VM-gullet på 400 meter vart auksjonert bort under TV-aksjonen i går. Hjelmen høyrer til Rune «Tribune» Eikeland frå Porsgrunn. Det høgaste bodet kom på 10 101 kroner.

  Andreas Thorkildsen og Karsten Warholm
  Foto: NRK
 • Ingen faglege argument

  Det er ingen faglege argument for at ei felles legevakt for kommunane i Grenland skal ligge ved Sjukehuset Telemark. Det seier sjukehusdirektør Tom Helge Rønning til TA. I Skien stiller politikarane krav om at legevakta skal ligge ved sjukehuset i Skien.

 • Sakna mann funnen i god behald

  Ein mannleg bebuar frå Gulset sjukeheim som var sakna tidlegare i dag, vart etter kort tid funnen i god behald.

 • Nytt språktreningsprosjekt i Bø

  I Bø skal eit prosjekt i gartneri og skog gje språktrening og opplæring i å drive bedrift. Prosjektet er i regi av NAV og Midt-Telemark Næringsutvikling. Deltakarane er flyktningar med spesiell kompetanse og nordmenn med erfaring frå praktisk arbeid.