NRK Meny
Normal

Knivdrapet i Skien for retten igjen

Ankesaken mot mannen som tidligere er dømt for å ha drept sin fraseparerte kone i Skien i januar i fjor, starter i morgen.

Trebarnsmor drept i Skien

Den 11. januar i fjor rykket politiet ut til dette huset etter melding om at to personer var skadd. I huset fant de den hardt skadde trebarnsmoren. Hun ble fraktet til sykhus, der hun senere ble erklært død.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

11. januar i fjor rykket politiet ut til en bolig i Skien, etter melding om at to personer var skadd. I huset fant politiet en 33 år gammel trebarnsmor med alvorlige stikkskader. Hun ble sendt til sykehus, der hun senere ble erklært død.

Hennes fraseparerte mann ble pågrepet på stedet, og senere tiltalt for forsettelig drap og flere alvorlige voldsepisoder mot sin kone.

Parets tre barn var i huset da moren ble drept.

Ble ilagt besøksforbud

Det hadde vært en historikk med voldsepisoder mellom avdøde og siktede, og i juni 2009 ble mannen ilagt besøksforbud overfor avdøde. Besøksforbudet ble imidlertid etter kort tid trukket tilbake av kvinnen selv.

Like før julen i 2009 flyttet paret sammen igjen etter mannens egen forklaring.

Dømt til 13 års fengsel

Da saken kom opp i Nedre Telemark tingrett 27. september i fjor, hevdet tiltalte sin uskyld, og påsto at hans fraseparerte kone hadde påført seg stikkene selv.

Retten fant det bevist at mannen var skyldig, og dømte han til 13 års fengsel.

I tillegg ble han dømt til å betale cirka 750.000 kroner i erstatning til deres tre barn, og 300.000 kroner til hver av barna i oppreising.

Ingen nye bevis

Advokat Morten Furuholmen

Advokat Morten Furuholmen vil be om frifinnelse for sin klient.

Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Når ankesaken mot mannen starter i morgen, vil ikke mannens advokat, Morten Furuholmen, presentere nye bevis, men vil konsentrere seg om hva som har uløst handlingen.

– Jeg kan ikke se at det kommet konkrete nye bevis, det har vært en grundigere utredning av tiltaltes psykiske tilstand og det vil også være en noe bredere bevisførsel, sier Furuholmen til NRK.no.

Furuholmen mener det ikke er noen tvil om at det var mannen som sto bak knivstikkingen.

– Det er ikke omtvistet i forhold til hvem som står ansvarlig for å ha påført fornærmedes skade. Det som blir det interessante bevistema mot skyldspørsmålet, er hva som har utløst tiltaltes handling, og hva som har vært den forutgående situasjon, forut for det skjebnesvangre, som medførte at fornærmede døde, sier Furholmen.

Morten Furuholmen vil som et utgangspunkt be om frifinnelse for sin klient.