NRK Meny
Normal

Klubbenes billettsystem reddet av back up

Billettsystemet hos alle de 17 norske toppklubbene som var rammet av helgens internasjonale dataangrep er nå oppe og går. Det bekrefter daglig leder Hans Tommy Wilhelmsen i BuyTec til NRK.

Billettluka Odd, Skagerak Arena

Det var stor pågang i billettluka på Skagerak Arena før kampstart mot Strømsgodset lørdag kveld.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Daglig leder Hans Tommy Wilhelmsen i BuyTec forteller at det er back up-løsningen hos leverandøren i Sverige som nå er oppe og går. BuyTec er de norske klubbenes billettpartner og leier serverplass av et selskap som heter Cygate. Det er altså disse serverne som har vært angrepet av et såkalt cryptovirus.

Reddet av back up

– Det de nå har gjort er å legge inn back up-systemene, sier han.

Han er lettet over at billettsystemene kom på plass før kampstart.

– Vi er kjempelettet, for å si det forsiktig. Det er jo ikke så mye vi kan gjøre. Vi sitter bak i bussen sammen med våre kunder og er avhengig av ekspertene som driver datasenteret, sier Wilhelmsen.

Hvordan dette kunne skje må de komme tilbake til.

– Det må virusekspertene uttale seg om mandag og tirsdag til uka, sier BuyTec-sjefen.

Odds billetsystem er oppe og går

I ORDEN: Odds billettsystem er oppe og går igjen bekrefter Christian Holm Nilsen i billettluka.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

I tide til kampstart

Totalt 17 norske toppklubber var rammet av det internasjonale dataangrepet. Lørdag fryktet klubbene at de måtte selge «blanke» billetter før kampstart.

17 klubber rammet av dataangrep

Jobbet på spreng etter dataangrep: – Aldri opplevd maken

Christian Holm Nilsen i billettluka på Skagerak Arena i Skien fortalte før kampstart lørdag ettermiddag at det var det ordinære systemet som ble brukt til billettsalg.

Einar Håndlykken

LETTET: Einar Håndlykken i Odd er lettet over å slippe ekstraproblemene et manuelt billettopplegg ville gitt.

Foto: Roald Marker / NRK

Einar Håndlykken i Odd sa før kampen at nettsalget gikk for fullt. Han er lettet over å slippe ekstraproblemene et manuelt opplegg ville gitt.

– Det er kaotisk i utgangspunktet på kampdag, og med hele billettserveren nede blir det litt ekstra kaotisk. Vi har klart å håndtere det greit, og nå er systemet oppe igjen, så da ruller det og går som det pleier, sa Odd-sjefen før kampen.

 • Trafikkulykke i Skien

  Det har vært en trafikkulykke hvor fire personer er involvert på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien. Skadeomfanget er ukjent, men nødetatene er på stedet, melder politiet.

 • Ønsker idrett på Stevneplassen

  Ordfører i Skien Hedda Foss Five ønsker at det skal legges tilrette for idrett på Stevneplassen i Skien. Hun mener at et idrettsanlegg på Stevneplassen tilknytta Odd og Toppidrettsgymnaset vil være gunstig, skriver Varden.

  Stevneplassen i Skien
  Foto: NRK
 • Frykter for barnas sikkerhet

  Elever og ansatte ved Kjølnes ungdomsskole er bekymra over at Vegvesenet har utsatt å lage en ny undergang ved Lilleelvkrysset i Porsgrunn. De er redde for sikkerheten til barn og unge som ferdes i området, og som har dette som skolevei.

 • Flere bruker kyststien i Bamble

  Bedre merking og tilrettelegging med broer og trapper har ført til en kraftig økning i bruken av kyststien i Bamble. Det siste året har mer enn 42 000 turgåere passert telleapparatet på kyststien langs Langesundhalvøya.