NRK Meny
Normal

Streiker for Lykkeliten

Da sier de hva de mener om helseminister Sylvia Brustad.

Generalstreik på Rjukan
Foto: Marianne Lande Hallingskog / NRK

Det blir en 15 minutters generalstreik for å vise hva de mener om at Brustad ikke vil stoppe nedleggelsen av fødestua Lykkeliten.

- Mange blir med

LO leder i Tinn Birger Hovden regner med stor oppslutning.

- Jeg har hatt mange henvendelser i helgen. Det ser ut som om næringslivet er med. På sykehuset vil de også være med på å markere det som er sagt og gjort på talerstolen i Stortinget, sier han.

- Men er det noen virkning i en markering på bare 15 minutter?

- Dette er bare starten, vi har planer om andre ting. Nå må vi også rette fokus mot Oslo, sier han.

Les også: Vil ha storstilt protestaksjon

Lykkeliten fødestue
Foto: Berit Heggholmen / NRK

- Gjør nok ikke inntrykk

- Generalstreiken på Rjukan vil neppe gjøre stort inntrykk på helseministeren, det tror Rune Mørch Wergeland som er Norden-sjef i rådgivningsfirmaet Burson-Marsteller.

Wergeland mener økonomiske og medisinske hensyn vil vinne over følelsene for lokalsamfunnet.

- Det er sikkert bra moralsk og for samholdet. Men det som er viktig når en vil ha gjennomslag for ting er at de går på slik at det gjør vondt å si nei. Da hjelper det nok ikke med en generalstreik på Rjukan, sier han.

Mørch Wergeland har mange års erfaring med å hjelpe folk og bedrifter til å få gjennomslag for sine meninger.

Han sier at aksjonene har størst effekt når de gjennomføres i Oslo der makta er samla, og når riksmedia fatter interesse for saken.

 • Se fredagens sending fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells fredag 19. januar 2018, klokken 18.55.
 • Ett skritt nærmere datasenter

  Rådmann Ole Magnus Stensrud i Skien har godkjent arbeidet med reguleringsplan for et nytt datasenter nord for Skien. Nå sendes det videre til Teknisk Hovedutvalg, som vil behandle det i sitt første møte 30. januar.

 • To personar til helsesjekk

  To personar er sendt til helsesjekk etter ein kollisjon i Gransherad i ettermiddag. Det var ein buss og ein personbil som kolliderte på fylkesveg 37. Ifylgje politiet skjedde kollisjonen då personbilen braut vikeplikta.

 • OBS-varsel om nytt snøkaos lørdag

  Meteorologen kommer med OBS-varsel og melder om mer snø i Telemark i morgen, lørdag. Det kan by på utfordringer for trafikantene. Skagerak Energi har ekstra mannskaper i beredskap dersom snøen skulle føre til problemer for strømnettet.

  Laster Twitter-innhold