NRK Meny
Normal

Se Drangedal 10-årige skole i Klassequizen

Kragerø skole og Sauherad ungdomsskole møtes i fylkesfinalen av Klassequizen 2017.

Kragerø skole deltar i Klassequizen. Laget består av Vanessa Günther, Tor Harald Aandstad Olsen og Tord Martin Stenshagen.

Kragerø skole var eneste lag med full pott i innledningsrunden. Fra venstre Tord Martin Stenshagen, Vanessa Günther og Tor Harald Aandstad Olsen.

Etter de innledende rundene av Klassequizen i Telemark var det en skole som hadde kvalifisert seg direkte til fylkesfinalen. Kragerø skole fikk nemlig 12 poeng.

Kviteseid skule og Sauherad ungdomsskole lå på delt andreplass. Begge skolene hadde 11 poeng og derfor måtte en praktisk oppgave avgjøre hvilken skole som fikk den andre finaleplassen.

Elevene fikk utdelt et Norgesglass fullt av spiker. Lagene måtte gjette hvor mange spiker det var i glasset. Sauherad ungdomsskole var nærmest.

Nå møtes de Kragerø skole og Sauherad ungdomsskole il fylkesfinalen som sendes direkte på nett-TV og i NRK Telemarksendinga torsdag 30. mars mellom kl. 13 og 14.

Klassequizen 2017 Telemark

Skole

Poengsum

Rugtvedt skole (Bamble)

8

Rjukan ungdomsskole (Tinn)

7

Rønholt skole (Bamble)

6

Heddal ungdomsskole (Notodden)

5

Grasmyr ungdomsskole (Bamble)

7

Menstad ungdomsskole (Skien)

9

Gimle skule (Fyresdal)

8

Mæla ungdomsskole (Skien)

6

Bø ungdomsskule (Bø)

9

Gimsøy skole (Skien)

10

Gjerpen ungdomsskole (Skien)

9

Rauland skule (Vinje)

10

Siljan ungdomsskole (Siljan)

8

Åmot skule (Vinje)

4

Vestsiden skole (Porsgrunn)

6

Kongerød ungdomsskole (Skien)

8

Edland skule (Vinje)

7

Skauen kristelige skole (Skien)

9

Kviteseid skule (Kviteseid)

11

Høydalsmo skule (Tokke)

8

Sauherad ungdomsskole (Sauherad)

11

Holla 10-årige skole (Nome)

10

Lunde 10-årige skole (Nome)

5

Kragerø skole (Kragerø)

12

Drangedal 10-årige skole (Drangedal)

8

Slik foregår Klassequizen

Klassequizen er en kunnskapskonkurranse. Hver skole stiller med et lag med tre elever. I de innledende rundene skal lagene svare på 12 spørsmål.

Laget får fire konvolutter. Hver konvolutt inneholder en hemmelig spørsmålskategori. Elevene trekker tre av fire kategorier. Hvert riktige svar gir ett poeng. Maksimal poengsum er altså 12 poeng.

De to lagene med flest poeng etter innledende runde, går videre til fylkesfinalen. Hvis det er flere lag som ligger i toppen, avgjøres finaleplassene ved en ekstraoppgave.

Både de innledende rundene og finalen av Klassequizen i Telemark foregår i NRKs studioer på Borgeåsen i Porsgrunn.

Skolen som vinner Klassequizen i Telemark får 5000 kroner og laget blir invitert til å delta i den nasjonale finalen i Oslo som sendes på NRK1 lørdag 13. mai.

TELEMARK: Drangedal skole

Drangedal 10-årige skole vant fylkesfinalen i Telemark i 2016. Laget med (f.v.) Maren Dorthea Bastnes, Markus Sannes og Lars Brian Flaten representerte fylket i den nasjonale finalen på NRK 1.

Foto: Kaja Figenschou / NRK
 • Vannlekkasje i Skien

  Det er en stor vannlekkasje i Skien sentrum, skriver TA. En av hovedvannledningene i sentrum har gått i stykker og det vil ta flere timer å utbedre skadene. Vannet er koblet av og det er et område med mange kontorlokaler og få leiligheter som er ramma.

 • Vil ruste opp Lietorvet

  Bratsberg Næringseiendom vil ruste opp Lietorvet i Skien for 60 millioner kroner, skriver TA. Haavard Skare som er administrerende direktør i Bratsberg Næringseiendom, gleder seg til å revitalisere kjøpesenteret.

  Lietorvet, Skien
  Foto: Øystein Økter / NRK
 • Vant på poeng

  Kevin Melhus fra Skien vant sin tredje proffboksekamp på boksestevnet i Fritidsparken i Skien i går kveld. Melhus gikk seksr runder mot polske Darius Skop, og vant til slutt på poeng.

  Kevin Melhus
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Havnet på jordet

  To personer fikk førerkortet sitt beslaglagt etter å ha kjørt ut på et jorde i Porsgrunn. Personene hadde tidligere på kvelden fått tilsnakk etter å ha sladdet i Porsgrunn sentrum.