NRK Meny
Normal

Bli med i Klassequizen 2017

(NRK): Nå er det klart for påmelding til Klassequizen - en konkurranse for 10. trinn ved skolene i Telemark. Blir din skole med?

Klassequizen

BLI MED: Snart starter Klassequizen 2017 og en skole i Telemark skal bli med i den nasjonale finalen som sendes på NRK 1.

Klassequizen er en kunnskapskonkurranse. Hver skole stiller med et lag med tre elever og en reserve. I de innledende rundene skal lagene svare på 12 spørsmål.

De to lagene med flest poeng etter innledende runde, går videre til fylkesfinalen. Hvis det er flere lag som ligger i toppen, avgjøres finaleplassene ved en ekstraoppgave.

Både de innledende rundene og finalen av Klassequizen i Telemark foregår i NRKs studioer på Borgeåsen i Porsgrunn.

Premiepenger, ære og berømmelse

Skolen som vinner Klassequizen i Telemark får 5000 kroner og laget blir invitert til å delta i den nasjonale finalen i Oslo.

Finalen i Klassequizen 2017 sendes på NRK1 lørdag 13. mai.

I 2016 var Selda Ekiz programleder for Klassequizen-finalen som er et populært program.

I fjor var over fire hundre norske skoler påmeldt til Klassequizen. I Telemark deltok 23 skoler i innledningsrunden. Til slutt måtte finalistene kåres ved hjelp av en stein.

I finalen møttes Drangedal 10-årige skole og Rauland skule. Til slutt var det Drangedal 10-årige skole som vant og fikk reise til Oslo for å konkurrere mot andre fylkesvinnere.

Hvem vinner i år?

I oktober ble det sendt ut invitasjon til alle skoler ved tiendetrinn i Telemark. Skolene kan melde seg på Klassequizen 2017 ved å sende e-post til NRK Telemark.

Det er skolen som selv må melde seg på. Hvis du er elev og har lyst til å delta, må du altså snakke med lærer eller rektor.

Påmeldingsfristen er 7. november 2016. De innledende rundene av Klassequizen starter i januar 2017.

Klassequizen - finale 2016 KLASSEQUIZEN - FINALE 2016

Selda Ekiz var programleder for den nasjonale finalen av Klassequizen 2016.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK / Anne Liv Ekroll
 • God vintersesong

  Norske alpinanlegg har ein svært god vintersesong. Tal frå Alpinanleggenes Landsforening viser så langt ei auke i omsettinga i Telemark på 18 prosent frå i fjor. Tidlig sesongstart i november og mykje snø er grunnen til dei gode resultata.

  Skikøyring Trysil
  Foto: Alpinanleggenes Landsforening
 • Fv. 37 blir stengt i dag

  Fylkesveg 37 Tinnsjøvegen vil bli stengt på grunn av rassikringstiltak i dag kl. 14.30. Dei skal få ned ein skavl rett sør for Presturatunnelen. Entreprenørar vil stå klare til å rydde det som kjem ned, og vegen vil bli opna att med ein gong det er rydda.

 • Vasskraft mot flaumskadar

  Regulerte vassdrag gjev mindre færre flaumskadar. Berre langs Skiensvassdraget blir samfunnet spara for 1,5 milliardar kroner fordi vatnet kan bli halde att i magasina. Det viser ein rapport som Oluf Ulseth i Energi Norge legg fram i Skien dag.

 • Cupresultat

  Hei slo ut Urædd i kvalifiseringa til NM i fotball i går kveld. I Bø vann Skarphedin heile 7–2 over Herkules frå Skien. Medan eit anna Skienslag, Tollnes, er ute av cupen etter at dei tapte mot Express frå Grimstad.