NRK Meny
Normal

Bli med i Klassequizen 2017

(NRK): Nå er det klart for påmelding til Klassequizen - en konkurranse for 10. trinn ved skolene i Telemark. Blir din skole med?

Klassequizen

BLI MED: Snart starter Klassequizen 2017 og en skole i Telemark skal bli med i den nasjonale finalen som sendes på NRK 1.

Klassequizen er en kunnskapskonkurranse. Hver skole stiller med et lag med tre elever og en reserve. I de innledende rundene skal lagene svare på 12 spørsmål.

De to lagene med flest poeng etter innledende runde, går videre til fylkesfinalen. Hvis det er flere lag som ligger i toppen, avgjøres finaleplassene ved en ekstraoppgave.

Både de innledende rundene og finalen av Klassequizen i Telemark foregår i NRKs studioer på Borgeåsen i Porsgrunn.

Premiepenger, ære og berømmelse

Skolen som vinner Klassequizen i Telemark får 5000 kroner og laget blir invitert til å delta i den nasjonale finalen i Oslo.

Finalen i Klassequizen 2017 sendes på NRK1 lørdag 13. mai.

I 2016 var Selda Ekiz programleder for Klassequizen-finalen som er et populært program.

I fjor var over fire hundre norske skoler påmeldt til Klassequizen. I Telemark deltok 23 skoler i innledningsrunden. Til slutt måtte finalistene kåres ved hjelp av en stein.

I finalen møttes Drangedal 10-årige skole og Rauland skule. Til slutt var det Drangedal 10-årige skole som vant og fikk reise til Oslo for å konkurrere mot andre fylkesvinnere.

Hvem vinner i år?

I oktober ble det sendt ut invitasjon til alle skoler ved tiendetrinn i Telemark. Skolene kan melde seg på Klassequizen 2017 ved å sende e-post til NRK Telemark.

Det er skolen som selv må melde seg på. Hvis du er elev og har lyst til å delta, må du altså snakke med lærer eller rektor.

Påmeldingsfristen er 7. november 2016. De innledende rundene av Klassequizen starter i januar 2017.

Klassequizen - finale 2016 KLASSEQUIZEN - FINALE 2016

Selda Ekiz var programleder for den nasjonale finalen av Klassequizen 2016.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK / Anne Liv Ekroll
 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  vogntog sperrer e134 Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.