NRK Meny
Normal

Han sjekker om du har båtførerbevis

Mange tror at politiet ikke tar seg tid til å kontrollere om båtførere har gyldig båtførerbevis. – Heil feil, sier politiet, som allerede har tatt flere syndere i år.

Øystein Skottmyr

Politistjasjonssjef i Kragerø Øystein Skottmyr sier at politiet nylig har tatt flere 'syndere' i skjærgården, som kjører båt uten båtførerbevis. Han er opptatt av at det skal være trygt å ferdes til sjøs.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Politiet er opptatt av at det skal være så trygt som mulig til sjøs, og noe som gjør sjøen tryggere er at båtførere har tatt båtførerprøven.

Når NRK er med politiet ut i skjærgården i Kragerø blir blant annet en 16-åring sjekket, men hun har alt på stell.

Men ikke alle er like flinke som denne 16-åringen. Politiet har allerede tatt flere uten gyldig båtførerbevis denne sesongen.

– En av de siste patruljene som, har vært ute har tatt folk som ikke er gamle nok, og kjører motorkraft de ikke har tillatelse til å kjøre. De vil få sperrefrist og bli bøtelagt, sier Øystein Skottmyr, polistasjonssjef i Kragerø.

Se TV-reportasje under:

Ute i Kragerøøs skjærgård

 • Vasslekkasje på Åfoss

  På Åfoss i Skien stengde vassverket kranene i ein halv time i sekstida i kveld på grunn av lekkasje.

  Laster Twitter-innhold
 • Fagforbundets leder er gjenvalgt

  Mette Nord ble tirsdag gjenvalgt som leder i Fagforbundet. Odd-Haldgeir Larsen og Sissel M. Skoghaug fortsetter som nestledere. Valgene fant sted på Fagforbundet landsmøte. Nord. som har leda forbundet siden 2013, stilte uten motkandidat.

 • Rådyrkalven måtte avlivast

  Viltnemnda kom til Håvundvegen for å hjelpe til med ein rådyrkalv som var i klem under ein høyball. Kalven måtte dessverre avlivast, melder politiet.

 • Rykkjer ut for å hjelpe rådyrkalv

  Politiet rykkjer ut til Håvundvegen for å hjelpe ein innringar med å få laus ein rådyrkalv som er klemt under ein høyball.