Syverine Stensholt har laget rabarbrasuppe i over 40 år. Hun har to hager og dermed mye rabarbra. Det setter barn, barnebarn, naboer, kjente og ukjente svært stor pris på.
Oppskriften på suppa har Syverine utviklet selv. Det som er spesielt med den er at den har litt mer sukker en andre i tillegg til en smak av vanilje. Den er god varm, men enda deiligere kald. Gjerne med en scoop is.
Rabarbrasuppe
Dra av skinnet på rabarbrastilkene og skjær dem opp i ca 2 cm store biter. Du skal til slutt sitte igjen med 800 gram.
Ha rabarbraen i en stor kjele og ha i 2 liter vann. La alt koke med 500 gram sukker og 4 ts vaniljesukker.
Når rabarbraen koker, kan du ta en visp og røre med slik at rabarbrabitende går helt i stykker. Suppen skal ikke koke lenger en 10 minutter. Når alle bitene er gått i oppløsning, tar du suppen av plata og rører i 4 ss potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann. Gi suppa et bittelite oppkok og sett den til avkjøling. Ferdig.