NRK Meny
Normal

Kjemper om idrettslinja

I Porsgrunn sloss politikerne for å beholde idrettslinja, som er foreslått flyttet til Skien.

Hjalmar Johansen videregående skole

Fylkesrådmannen har foreslått å samle idrettsfag i Grenland på Hjalmar Johansen videregående skole i Skien. Det er ikke Porsgrunn enig i, som mener de har et for godt tilbud til at det bør legges ned.

Foto: Roald Marker / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Varaordfører i Skien Erik Næs (KrF) mener imidlertid at det er et riktig forslag å flytte idrettslinja til Skien.

– Rammene for den videregående opplæringa blir strammere og elevtallet går ned de kommende årene. Jeg mener denne løsningen er den som vil gjøre minst vondt, sier Næs.

Fylkesrådmannen foreslo tidligere denne måneden en ny skolestruktur for videregående skoler. Avdeling Seljord ved Vest-Telemark videregående skole foreslås nedlagt. Fylkesrådmannen vil også samle idrettsfag i Grenland på Hjalmar Johansen videregående skole i Skien og medier og kommunikasjon på Porsgrunn videregående skole.

Tidligere ordfører i Porsgrunn Øystein Beyer (Ap) er ikke enig i at idrettslinja bør flyttes fra Porsgrunn.

Erik Næs og Øystein Beyer

FOR OG IMOT: Varaordfører i Skien Erik Næs mener det er riktig å flytte idrettslinja til Skien, mens tidligere ordfører i Porsgrunn Øystein Beyer mener det er umusikalsk og kortsiktig.

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

– Idrettslinja i Porsgrunn er av god kvalitet fordi den har eksistert siden 78. Det er et komplett tilbud, elever får både den teoretiske og praktiske biten her, noe jeg mener alle store kommuner bør kunne tilby, sier Beyer.

Tåler ikke flere flate kutt

Næs mener imidlertid Beyer tenker for kortsiktig.

– De videregående skolene tåler ikke flere flate kutt, derfor må vi se på omstrukturering. Det smerter, men for fylket og et godt helhetlig bilde vil det beste være å velge Skien, sier Næs.

Det er ikke Beyer enig og peker på Urædd kvinnefotball som har hevet seg. Han mener det betyr at kompetansen i Porsgrunn er god, riktig og viktig å beholde.

– Jeg syns man bør ta regnestykket i Telemark en gang til, sier Beyer som mener det er umusikalsk å bygge ned et så bredt tilbud.

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen har tidligere uttalt at det viktigste for fylkeskommunen er elevenes læring.

– Vi skal ha et likeverdig og godt skoletilbud for alle i Telemark, sier hun.