NRK Meny
Normal

Kjemper om bompengestemmene

SKIEN (NRK): Både Fremskrittspartiet og Bypartiet mener de er det naturlige valget om du vil unngå å betale bompenger. Nå hardner kampen om bompengestemmene til i Skien.

Bomring

BOMMOTSTANDERE: Frp, Bypartiet og Partiet de kristne, ønsker å reversere ordningen med bompenger i Bypakke Grenland.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Valglogo

– For vår del, er det oss mot røkla, vi vil trekke velgere fra alle partier og konstellasjoner, sier ordførerkandidat for Bypartiet i Skien, Thomas Bakken.

Bypartiet, som er starta som en protestaksjon mot bypakka, vil trolig hente stemmer fra bommotstandere. Bypartiet er ikke imponert over Frps innsats mot bompenger så langt, sier Bakken:

– Frp har prøvd å ta Bypartiet på at vi ikke har noen føringer inn til storting og regjering, det stemmer jo det. Frp sitter i regjering, men hva har det hjulpet? Det blir fremdeles bypakke med bommer.

– Aksepterer ikke bompenger

Jørn Inge Næss

Frps ordførerkandidat i Skien, Jørn Inge Næss sier de ikke kan akseptere bompenger.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Både Fremskrittspartiet og Bypartiet i Skien profilerer seg som alternativet for dem som er imot bompenger. Fremskrittspartiet liker dårlig at Bypartiet legger seg etter deres velgere:

– Bypartiet sier at de kan akseptere bompenger, dersom man får ny vei fra Skien til E18. Vi vil ikke finansiere veier med bompenger, men det kan Bypartiet akseptere slik jeg oppfatter det, sier ordførerkandidat for Frp i Skien, Jørn Inge Næss.

Næss mener Frps posisjon i regjering blir avgjørende for mindre bompenger:

– Vi er ikke fornøyd med bompengene. Vi kommer til å stå på knallhardt for å få øka bevilgningene og for å få fjerna bommene så fort som mulig. Da trenger vi et sterkt Fremskrittsparti i regjering.

Vil finansiere vei med oljepenger

Også Partiet de kristne Telemark er imot bompenger i Grenland. De skriver i sitt resolusjonsforslag at de mener beslutningen om bompenger er udemokratisk, og ønsker å reversere hele ordningen.

Partiet ønsker heller å bruke en del av oljefondet på investeringer og vedlikehold av vei og bane.

Det er med andre ord duket for en skikkelig kamp om bompengestemmene. Det blir en tøff kamp om stemmene i Skien.