NRK Meny
Normal

SE NÅ: Direkte fra dyrlegekontoret

De fleste små og store kjæledyr blir omtalt når vi sender direkte fra dyrlegekontoret. Dersom du er glad i dyr, bør du få med deg denne sendinga.

Operasjon
Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Teppepytonslange

Veterinær Rolf-Arne Ølberg er med på sendingen fra Kristiansand dyrepark. Slanger er foreløpig ulovlig å ha som kjæledyr, men kan komme til å bli tillatt.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

I dag mellom kl 12:15 og 13:15 sender NRK direkte på nett og NRK1 fra Porsgrunn, Kristiansand og Ålesund. Det dreier seg om kjæledyr i alle størrelser og varianter.

- Vi skal snakke om hunder, katter, kaniner, hester, undulater, edderkopper og tropiske fisker, sier reporter Kurt Inge Dale.

Han tror mange vil ha mye å lære av sendingen.

Du kan sende inn spørsmål til dyrlegene og få svar i sendinga. Skriv en melding på Twitter med emneknaggen #nrkdyrlegene.

Hvordan ta vare på edderkoppen?

Det kommer til å dreie seg om hvordan man skal stelle dyra man har og behandle eventuelle sykdommer. Men det vil også være nyttig for de som tenker på å skaffe seg et kjæledyr.

I sendingen blir det bidrag fra Dyreparken i Kristiansand, hvor Rolf Arne Ølberg forteller om eksotiske dyr. Vet du, for eksempel, hvordan du skal behandle en edderkopp for at den skal trives best mulig?

Tropefisk og glad laks

I Atlanterhavsparken i Ålesund, får vi vite hvordan man behandler fiskene på best måte. Dette er et av Nord Europa største saltvannsakvarier. Her kan vi derfor få møte både de minste tropefiskene og noen større utgaver.

Akvariumet i Ålesund

Atlanterhavsparken i Ålesund er et av de største saltvannsakvariene i Nord-Europa

Foto: Remi Sagen / NRK

Følg sendingen i videovinduet øverst i saken eller på NRK1 fra klokka 12:15-13:15.

 • Stenger Bjørntvedtvegen

  Bjørntvedtvegen i Skien frå krysset Bjørntvedtvegen og Kjørbekkdalen til krysset Bjørtvedtvegen og Trommedalsvegen blir stengt i minst ein time grunna berging av to vogntog. Politiet er på staden.

 • Vogntog sperrar trafikken i Siljan

  Eit utanlandsk vogntog har mista kontrollen på svært glatt underlag i bakkane frå Holtesletta og ned mot Siljan sentrum og står på tvers og sperrer for annan trafikk. Politiet er på veg til staden. Veg trafikksentralen er varsla.

 • Forsinket søppeltømming

  Stort snøfall, slaps og is gjør tømmingen av avfallsdunker ekstra tung og vanskelig, melder Renovasjon i Grenland. Det kan bli noen forsinkelser, og de ber folk være tålmodige. Renovatørene kommer så snart de kan.

 • Vannlekkasje på Herkules

  Vannet fosser inn på kjøpesenteret Herkules i Skien. NRKs journalist på stedet forteller at det lekker vann ned fra taket ved butikken Bjørklund. Det jobbes på spreng for å få stoppet vannet.

  Vannlekkasje på Herkules
  Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK