NRK Meny
Normal

Killer clowns observert i Porsgrunn

Såkalte "killer clowns" ble i går kveld observert stående på utsiden av stuevinduer i Porsgrunn sentrum.

Killer Clowns

ILLUSTRASJONSFOTO: De skremmende klovnene har kommet til Telemark, og politiet tar avstand fra fenomenet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Like etter 21.30 i går kveld fikk politiet meldinger om klovner som oppførte seg skremmende mot familier på adresser i Porsgrunn sentrum.

– Vi fikk meldinger fra et par adresser i Porsgrunn med om lag en times mellomrom, hvor beboere hadde blitt oppsøkt og plaget av fire klovner, forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Petter Ebbesberg.

Laster Twitter-innhold

– Klovnene hadde kikket inn stuevinduene og skremt opp barna i huset. Vi fikk også opplyst om at klovnene ble observert med noe som lignet på en kniv i hånden, sier Ebbesberg.

Økende trend

Fenomenet startet i England for drøye tre år siden, og har også herjet den siste tiden i USA. Denne uken kom fenomenet til Norge, og flere mennesker rundt i landet har opplevd truende og skremmende episoder de siste dagene.

Fenomenet stammer fra skrekkromanen «It» og miniserien «IT» fra sendt 1980- og tidlig 90- tallet. Filmen er basert på boka til Stephen King, der det dukker opp en drapsklovn. Filmen har nyinnspilling neste år, og det spekuleres i om dette er en av årsakene til at fenomenet har blitt en trend den siste tiden.

Killer clown

ILLUSTRASJONSFOTO: Mennesker utkledd som klovner er blitt observert i store deler av landet den siste tiden.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Les også: Difor er klovnar så skumle

Tar avstand

Politiet tar avstand mot denne formen for "humor" og advarer folk mot å kaste seg på trenden.

– Det er trolig ungdommer som går rundt og skremmer folk, og syntes dette er et artig påfunn, men konsekvensen av det er jo at det er barn som blir skremt og blir redde, og spesielt hvis disse klovnene bærer på noe som ligner på en kniv, opplyser Ebbesberg.

Politiet sendte ut en patrulje til adressene som opplevde de skremmende klovnene i går kveld, men kunne ikke finne dem.

– De kan fort vente seg en reaksjon i form av en anmeldelse, i sammenheng med at disse klovnene driver med skremmende og plagsom atferd, avslutter operasjonsleder Ebbesberg som advarer alle mot å skremme andre.

Les også: Skremte klovnene til skogs